ANKARA (AA) - Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Başkanı Özdemir Özdemir, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, "Bu harekata destek için devletimize ve şanlı Türk ordumuza Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı olarak her zaman destek olmaya devam edeceğiz. Her bir vakıf üyemizle Afrin'e gitmeye ve gerekirse şehit olmaya hazırız." ifadelerini kullandı.

Özdemir, yaptığı yazılı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetlerinin sınırdaki güvenlik nedeniyle Suriye'nin Afrin bölgesine operasyon düzenlediğini belirtti.

Bu operasyonda 3 askerin şehit olduğunu ifade eden Özdemir, şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diledi.

Türkiye Cumhuriyeti devletinin bekası için yapılan bu operasyonu Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı olarak her zaman olduğu gibi başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, hükümete ve siyasi partilere desteklerinden dolayı teşekkür ettiklerini vurgulayan Özdemir, her zaman devletin ve milletin yanında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini bildirdi.

Özdemir, güçlü Türkiye olarak etraflarında olup bitene seyirci kalamayacaklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Bunun için terör örgütlerinin orada yuvalanması hem şimdi hem de gelecekte güvenliğimizi tehdit etmektedir. Bu, Türkiye'nin uluslararası hukuktan doğan hakkıdır. Burada Türk Silahlı Kuvvetleri işgal ve sömürü için bir operasyon yapmadı. Amacı sınır güvenliğimizi korumak ve huzur getirmekti. Bu yapılan hava harekatı kara harekatıyla desteklenmiş ve terör hedefleri vurulmuştur. Ülkemizin geçmişte olduğu gibi şimdi de güvenliğimizi tehdit eden her kim olursa olsun mücadele gücü vardır, hep var olacaktır."

Başlatılan operasyonun ardından bir takım terör örgütleri maşalarının basın açıklaması yaptıklarına, sosyal medyada ve çeşitli iletişim araçlarında Türk ordusuna dil uzattığına şahit olduklarına dikkati çeken Özdemir, şöyle devam etti:

"11 bin kilometreden Suriye'nin Afrin bölgesine gelip, ABD'nin silah ve asker yığdığını görmezlikten gelen bu fitne ve şer odakları, Türkiye Cumhuriyeti devletinin ve bu devleti yöneten, ülkemizin güvenliği ve huzuru için mücadele eden Recep Tayyip Erdoğan'ın bu gayretinden ve mücadelesinden neden rahatsız oluyorlar. Bu harekata destek için devletimize ve şanlı Türk ordumuza Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı olarak her zaman destek olmaya devam edeceğiz. Her bir vakıf üyemizle Afrin'e gitmeye ve gerekirse şehit olmaya hazırız."