Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'ndaki eylemlere ilişkin davada, aralarında eski alay komutanları Muhsin Kutsi Barış ve Muhammet Tanju Poshor'un da bulunduğu 521 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Cezaevi Yerleşkesi'ndeki salonda görülen duruşmada sanıklar, avukatları ve müştekiler hazır bulundu.

Savunma yapan sanık eski uzman çavuş Abdülgani Sürer, 2014 ile darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz 2016 arası Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'nda görev aldığını, olay akşamında alarm verilmesi üzerine alaya gittiğini söyledi.

Kışlada toplanan askerlere konuşma yapan eski binbaşı Osman Koltarla'nın, terör saldırıları nedeniyle sıkıyönetim ilan edildiğini söylediğini anlatan sanık Sürer, bir süre sonra otobüslere bindirilerek kışla dışına çıkarıldıklarını dile getirdi.

Güvenliğini sağlamakla görevli oldukları Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gideceklerini düşünürken Milli Savunma Bakanlığı Oran Lojmanları'na götürüldüklerini belirten sanık Sürer, yaşananların darbe girişimi olduğunu bu ana kadar bilmediğini iddia etti.

Lojmanlarda beklerken savaş uçaklarının şehir içinde alçak uçuş ve bombardıman yapması sonucu şok yaşadığını ifade eden Sürer, "Türk uçağı değil bunlar. Başka bir ülkeyle savaşa girdik, bunlar da düşman uçağı diye düşünmeye başladım. Şehir içine bomba atma filan, Türk askeri böyle yapmaz." diye konuştu.

Darbeci ve FETÖ'cü olmadığını savunan Sürer, mahkeme heyetinden tahliyesini ve beraatini istedi.

Savunma yapan eski uzman çavuşlar Ahmet Erdal ve Mehmet Batuk da üzerilerine atılı suçlamaları reddederek, tahliye ve beraat talebinde bulundu.

Duruşmaya devam ediliyor.