Antalya'nın Döşemealtı ilçesinde Hayriye Alkutay'ın eski eşi tarafından öldürülmesi üzerine Antalya Adliyesi önünde toplanan Türk Hukuk Enstitüsü adına avukat Arzu Çetin, gazetecilere açıklama yaptı.

Türk Hukuk Enstitüsü üyesi avukat Arzu Çetin, yaptığı açıklamada, Döşemealtı ilçesinde eski eşi tarafından öldürülen Hayriye Alkutay'ın ne ilk, ne de son olacağını belirterek, "Kadın cinayetleri bireysel değil, toplumsal bir sorundur. Sosyolojik, ekonomik, pedagojik sebeplerden maalesef binlerce canımızı kaybettik ve kaybetmeye devam ediyoruz" dedi.

Sosyolojik, ekonomik ve pedagojik sebeplerden binlerce kadının canından olduğunu ifade eden Çetin, şöyle konuştu:

"Bu olaylar azımsanamaz, küçümsenemez ve asla kabul edilemez. Kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddetteki korkunç artış, topluma sirayet eden yanlış algılar, kültürel normlar, patolojik kişilikler, toplumsal cinsiyet eşitsizlikleri gibi nedenlerden kaynaklanmaktadır. Yaşanan olaylarda biz hukukçulara büyük görevler düşmektedir. Toplumsal farkındalığın sağlanması, önleyici hizmetlerin yerine getirilmesi ve adaletin tesisi için tüm gücümüzle çalışmaya hazırız. Bir kez daha kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerini lanetliyor. Kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerine son verilmesi için sonuna kadar mücadele edeceğimizi bir kez daha kamuoyuna duyuruyoruz" diye konuştu.

Çetin, eski eşi tarafından öldürülen Hayriye (Aylin) Alkutay'ın davasına ilişkin olarak da “Türk Hukuk Enstitüsü olarak bu katliama ilişkin hukuki sürecinin bizzat takipçisi olacağız” dedi.

Ailesi ve iki çocuğuyla Döşemealtı ilçesinde yaşayan Hayriye Alkutay (30), eski eşi M.A. tarafından pompalı tüfekle öldürülmüştü. Olaya müdahale eden kardeşleri Ahmet Emre ve Murat Alkutay da yaralanmıştı.