br />Sabah erken saatlerinde Nazimiye İlçe merkezine farklı noktalardan sızan kalabalık PKK grubu ile güvenlik güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. PKK'lı gruplar İlçe Emniyet Amirliği ve İlçe Jandarma Komutanlığı'na önce roketatarlar ile saldırı düzenledi, daha sonra da makineli silahlar ile ateş altına almaya çalıştı. İlçe Emniyet Amirliği'ne saldıran PKK'lı grup, emniyet amirliğine yakın olan sağlık ocağı bahçesinden emniyet amirliğine yoğun ateş açtığı ve burada şiddetli çatışma çıktığı öğrenilirken, sağlık ocağı bahçesinde bulunan 112 hızır acil servisine ait iki ambulansın da yanarak kullanılamaz hale geldiği belirtildi.

2 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Sağlık ocağı bahçesinde 1'i kadın 2 PKK'lının ölü ele geçirildiği çatışmada sağlık ocağına çok sayıda mermi isabet ettiği öğrenildi. Sabah saat 06.30'a kadar çatışmanın devam ettiği daha sonra PKK'lıların ilçede birçok aracı gasp ederek ilçe dışına çıkmaya çalıştığı kaydedildi.

ÖZEL İDARE VE YOLDAKİ ARAÇLARI ATEŞE VERDİLER

İlçeye sızan PKK'lıların hükümet konağı ile özel idare genel sekreterliği binalarını da yoğun ateş altına aldıkları öğrenilirken, özel idare genel sekreterliği binasında ve birçok aracın ateşe verildiği, çıkan yangınların ise devam ettiği belirtiliyor.

KAÇMAYA ÇALIŞAN PKK'LILARIN ÖNÜ KESİLDİ

İlçenin kenar mahallerinde de şiddetli çatışmaların yaşandığı belirtilirken, ilçe dışındaki ormanlık alana kaçmaya çalışan PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için Tunceli İl Jandarma Komutanlığı tarafından bölgeye jandarma ve polis özel harekat birlikleri sevk edildi. Karma birlikler, ilçeden çıkarak kaçmaya çalışan PKK'lı grupların geçiş güzergahlarını kesmeye çalışırken, bu bölgelerde de yoğun çatışmaların yaşandığı haberleri alınıyor. Ayrıca 2 kobra helikopterinin de PKK'lıların bulunduğu alanları sürekli bombardıman altında tuttuğu öğrenildi.

İLÇEDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ

Tunceli Valiliği'nden verilen bilgide, ilçede yaşanan çatışmalar nedeniyle sivil vatandaşların zarar görmemesi için ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiği ve şu ana kadar yaşanan çatışmalarda 2 PKK'lının ölü ele geçirildiği, sayının ilerleyen saatlerde artabileceği belirtildi.

YARALI POLİSLER HELİKOPTERLE ELAZIĞ'A GETİRİLDİ

Nazimiye'de çıkan çatışmada yaralanan 2 polis, helikopter ile Elazığ Asker Hastanesi'ne oradan da ambulanslar ile Fırat Üniversitesi Hastanesi'ne getirildi. Yaralı polislerden birinin özel hararet polisi olduğu belirtildi. Yaralı polisleri hastanede tedavi altına alınırken durumlarının ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Hastane önünde adı öğrenilemeyen bir kadın, haykırarak teröre tepki gösterdi. Aynı kadın, "Allah belanızı versin, ne istiyorsunuz bu askerlerden, polislerden? Destek verenlerin de Allah belasını versin" diye veryansında bulundu.

dha