Tunceli'de düzenlenen hava harekatında 15 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

İçişleri Bakanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada Pülümür ilçesi Kızılmescit mevkisinde düzenlenen harekat sonucu 15 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

TSK'dan yapılan yazılı açıklamada da Tunceli kırsalında dün 20.07 - 21.01 saatleri arasında anlık bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucu Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarıyla harekat düzenlendiği kaydedildi.

Açıklamada, harekat sonucu bölgede tespit edilen silah mevzileri ve altı dinamik hedefin imha edildiği ve görevlerini başarıyla icra eden uçakların emniyetle üslerine döndüğü bildirildi.

Tunceli Valiliği'nden açıklama
Tunceli'nin Pülümür ilçesinde düzenlenen 2 ayrı hava harekatında 15 teröristin etkisiz hale getirilmesinin ardından teröristlere yönelik operasyonun sürdüğü bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, dün Pülümür İlçesi Kızılmescit Vadisi Çatan Mahallesi ile Uzundere Mahallesi arasında kalan bölgede güvenlik güçlerinin İnsansız Hava Aracı (İHA) ile icra ettikleri keşif ve gözetleme faaliyeti esnasında bir grup teröristin tespit edildiği belirtildi.

Söz konusu terörist grubun etkisiz hale getirilmesi için aynı gün saat 16.30 sıralarında hava harekatı icra edildiği anlatılan açıklamada, 2 adet F-16 savaş uçağı ile terörist grubun tahmini kaçış güzergahlarının bombalanarak bölgenin yoğun ateş altına alındığı kaydedildi.

Açıklamada, aynı bölgede güvenlik güçlerince devam ettirilen operasyonda kalabalık bir başka terörist grubun belirlendiği anlatılarak, şu bilgiler aktarıldı.

"Bahse konu bölgede saat 20.00 sıralarında güvenlik güçlerimizce devam eden operasyonlar kapsamında İHA'ların keşif/gözetleme faaliyeti esnasında kalabalık bir terörist grubu daha tespit edilmiştir. Terörist grubu etkisiz hale getirmek için ikinci kez hava harekatı düzenlenmiş, bölge F-16 uçaklarla bombalanarak, Kobra helikopterler ile yoğun ateş altına alınmıştır. Bölgede devam eden operasyonlarda 15 kişilik terörist grubun etkisiz hale getirildiği değerlendirilmektedir. Teröristlerin etkisiz hale getirilmesi maksadıyla bölgede operasyona devam edilmektedir.

aa