Bursa Ticaret ve Sanayi Odasında (BTSO) Organize Sanayi Bölgesi (OSB) temsilcileriyle bir araya gelen Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, çıkışta gazetecilerin soruları üzerine TÜBİTAK'ta geçen dönemde, FETÖ'nün çok ciddi yapılanması olduğunu söyledi.

Özlü, 2011-2013 yılları arasında TÜBİTAK'a bin 707 kişinin alındığını belirterek, şöyle konuştu:

"TÜBİTAK'ın toplam personel sayısının 4 bin 500 olduğunu düşünürseniz aşağı yukarı yarısı 2 yılda alınmış. Şimdi ciddi bir çalışma yürütüyoruz. Dün itibarıyla TÜBİTAK'tan 139 kişiyi çıkardık. Bu arada 28 istifa oldu. Çıkarılıp takibe uğrayacaklarını düşünen kişiler istifa ettiler. Toplam 167 ayrılma oldu TÜBİTAK'tan dün itibarıyla. Önceki dönemlerde çıkarılanlar var. Bir de bakanlık olarak olaylar başladıktan hemen sonra 560 çalışanı açığa almıştık. Bunlardan da bizim bakanlığımızdan 63 kişiyi devletten tamamen çıkarttılar. Yine bize bağlı, bizim kuruluşumuz KOSGEB'ten de 47 kişiyi uzaklaştırdılar, devletten tamamen çıkarttılar."

Bir gazetecinin, "Hepsi FETÖ'cü mü?" sorusuna Özlü, "Üzerinde çalışıyoruz. Hepsi değil belki ama birçoğunun öyle olduğunu tahmin ediyoruz. Üzerinde çalışıyoruz." yanıtını verdi.

Özlü, "TÜBİTAK haricinde bakanlıkta başka çalışma var mı?" sorusunu ise "Bakanlık içinde ve bakanlığa bağlı bütün birimlerde bu çalışmayı yapıyoruz. KOSGEB'te, TÜBİTAK'ta, Patent Enstitüsünde, hepsinde yapıyoruz." diye yanıtladı.

aa