ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde görevli olduğu okuldaki karne töreninin ardından memleketine giderken Tunceli'de PKK'lı teröristler tarafından aracı kurşunlanıp yakıldıktan sonra kaçırılarak öldürülen öğretmen 24 yaşındaki Necmettin Yılmaz'ın ölüm haberi öğrencilerini yasa boğdu.

Geçen yıl ekim ayında atandığı Siverek'e 60 kilometre uzaklıktaki Çiftçibaşı Mahallesi'ndeki ilkokulda tek başına hem müdürlük hem de öğretmenlik yapan Necmettin Yılmaz, 16 Haziran'da karne dağıttıktan sonra memleketi Gümüşhane'ye gitmek için otomobiliyle yola çıktı. Necmettin Yılmaz'ın Tunceli'de yol kesen PKK'lı teröristler tarafından otomobili ateş açılarak durduruldu. Teröristler kurşunladıktan sonra rehin aldıkları öğretmeni kaçırırken, otomobilini de ateşe verdi.

Necmettin Yılmaz, güvenlik güçlerince her yerde aranırken geçen 12 Temmuz günü Pülümür Çayı yakınlarında bir erkek cesedi bulundu. Yapılan inceleme ve otopsi sonrası bulunan cesedin kaçırılan öğretmene ait olduğu saptandı. Yakınlarını yasa boğan öğretmenin ölüm haberi Siverek'teki öğrencilerini de yasa boğdu. Öğretmenlerinin şehit edildiği haberini alan öğrencileri ve çocukların velileri büyük üzüntü yaşadı. Öğrenciler çok sevdiklerini söyledikleri öğretmenlerinin arkasından gözyaşı dökerken, velileri de şehit Yılmaz'ın yakınlarına başsağlığı diledi.