HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde, askeri aracın geçişinde PKK'lı teröristlerin yola döşedikleri el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmeleri sonucu terhisine 2 gün kala şehit olan 21 yaşındaki jandarma er Orhan İrkarlı'nın cenazesi, memleketi Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Yüksekova'da dün sabah PKK'lı teröristlerin yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu Uzman Çavuş Orçun Kubat ile birlikte şehit olan Jandarma Er Orhan İrkarlı'nın cenazesi, bu sabah ailesinin oturduğu Siverek'e bağlı Güzelpınar Mahallesi'ne getirildi. Şehidin Türk bayrağıyla örtülü tabutu, baba ocağında helallik alınmak için getirilirken yakınları Türkçe ve Kürtçe ağıt yakıp sinir krizi geçirdi. Şehit er İrkarlı için daha sonra mahalle mezarlığında cenaze töreni düzenlendi. Törene; Şanlıurfa Valisi Güngör Azmi Tuna, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpnar, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat çiftçi, Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, şehidin babası Kamil, annesi Halime, eşi Zeynep, yakınları ve çok sayıda kişi katıldı.

EŞİNİN KEPİNİ TAKTI

Şehit er İrkarlı'nın cenazesi, daha sonra ambulansla tören alanına getirildi. Burada ambulansın içine giren Zeynep İrkarlı ise şehit eşinin Türk bayrağına sarılı tabutunu öptü. Bu sırada fenalık geçiren Zeynep İrkarlı'ya sağlık görevlileri tarafından tören alanında hazır bekletilen başka bir ambulansta müdahale edildi. Daha sonra şehit eşinin kepini takarak törene katılan Zeynep İrkarlı, ayakta durmakta güçlük çekti.

ANNESİ: AĞLAMAYACAĞIM, TERÖRİSTLERİ SEVİNDİRMEYECEĞİZ

Ailesi tarım işçiliğinde çalışan 2'si kız, 6 çocuklu ailenin büyüğü olan İrkarlı'nın tabutunu öpen annesi Halime İrkarlı, "Oğlum ölmedi. Ağlamayacağım, teröristleri sevindirmeyeceğiz. Biz de Kürt'üz ama kimseye mermi sıkıp öldürmüyoruz. Bunlar Kürt değil, bunlar Ermeni. Ağlamıyorum, üzülmüyorum. Oğlum şehit oldu" diyerek ağıt yaktı. Şehit annesi daha sonra bir sarılarak gözyaşı döktüğü bir askeri öptü.

Şehit jandarma er Orhan İrkarlı'nın tek oğlu 2 yaşındaki Kenan ise, babaannesi Halime tarafından verildiği tören mangasındaki bir yüzbaşının kucağında olup biteni izledi.

Terhisine 2 gün kala şehit olan jandarma er Orhan İrkarlı'nın cenazesi, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından mahalle mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

DHA