Şanlıurfa Valiliğinin, mevsimlik tarım işçisi çocuklar için İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde kurduğu özel bürolar sayesinde, e-okul sistemi üzerinde devamsızlıkları bulunan binlerce öğrenci yeniden okullarına dönüyor.

Türkiye'de tarım alanlarının büyüklüğü açısından Konya ve Ankara'dan sonra üçüncü sırada yer alan Şanlıurfa'da, 11 milyon 543 bin 201 dekar alanda tarım yapılıyor.

Tarıma dayalı sanayinin de bulunduğu kentte, binlerce aile geçimini tarımdan sağlıyor. Mevsimlik tarım işçisi aileler, çocuklarıyla birlikte çalışmak için başka illere gidiyor. Aileleriyle çalışmak zorunda kalan çocuklar ise eğitimden uzak kalıyor.

Şanlıurfa Valiliği, tarım işçisi ailelerin çocuklarının okula devamsızlıklarının önüne geçebilmek ve eğitime kazandırmak için İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Mevsimlik Gezici Tarım İşçileri İzleme Kurulu oluşturdu.

Kent genelinde yapılan çalışmalar sonucu, binlerce öğrenci yeniden okula kazandırıldı.

"Tarla yerine çocukların okulda olması gerekiyor"

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Tarla yerine çocukların okulda olması gerekiyor. Bu konuda bugüne kadar herhangi bir idari yaptırım uygulamadık. Bugünden sonra aldığımız karar doğrultusunda okulda olması gerekirken tarlada bulundurulan çocuklarımızın eğitim yardımlarının kesilmesi konusunda kesin kararlık içerisindeyiz." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mevsimlik Tarım İşçileri Projesi Sorumlusu Mahmut Çıtırık da "Yaptığımız çalışmalarla 2016 yılında okula devamsızlıkları bulunan her 100 öğrenciden 10'unu, 2017 yılında ise her 100 öğrenciden 41'ini okula kazandırdık." bilgisini verdi.