Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Tarım-Orman Sen’i ziyaret etti.

Bakan Pakdemirli ve beraberindeki bakanlık bürokratlarından oluşan bir heyet bugün Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Tarım-Orman Sen’i ziyaret etti.

Ziyaret esnasında Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yaşar Yıldırım, Türkiye Kamu Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Önder Kahveci, Türk Tarım Orman-Sen Genel Başkanı Ahmet Demirci ile Türk Tarım Orman Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleri yer aldı.

Ziyaret münasebetiyle Türk Tarım Orman-Sen Genel Başkanı Ahmet Demirci bir açılış konuşması yaparak Bakan Pakdemirli’ye ziyaretlerinden dolayı memnuniyetlerini belirterek, teşekkür etti.

Ahmet Demirci’den sonra söz alan Türkiye Kamu Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Önder Kahveci de “Türkiye Kamu Sen, Sendikaları ve Türkiye Kamu Sen'in sendikal duruşu hakkında” kısa bir bilgilendirme yaptı.

Daha sonra söz alan MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım “Türkiye Kamu Sen'in kamu çalışma hayatına ve kamu sendikacılığına katmış olduğu artı değerler konusunda önemli tespitlerde bulunarak, Cumhur İttifakı ruhu ile yürütülen siyasal birlikteliğin ve 2023 vizyonunun kamu yönetimi çerçevesinde de önemli olduğunun” altını çizdi.

Bakan Pakdemirli ise “Türkiye Kamu Sen'in sendikacılık anlamındaki öneminin farkında olduğunu, kamu hizmeti açısından sendikacılığın ve sivil toplum inisiyatifinin yönetimin şeffaflığı ve denetimi açısından önem arz ettiğini ve Tarım ve Ormancılık hizmet kolunda var olan ve bölücü olmayan sendikalar ile diğer sivil toplum kuruluşlarının Bakanlığın doğrudan partner kuruluşu olarak gördüklerini ifade etti. Ayrıca, Sayın Pakdemirli yönetim anlayışı olarak sendikalar arasında farklı bir bakış açıları olmadığını, hepsine eşit mesafede olduklarını bu güne kadar idari ve bürokratik anlamda yaşanmış bazı olumsuzluklar var ise bunların biran önce sona ermek zorunda olduğunu tekraren ifade etti. Sendikalara ve sendikacılığa bakışta en önemli duruş noktalarının sendikal rekabette asla taraf olmamak ve adil rekabet şartları oluşturmak olduğunu” ifade etti.

Ayrıca ziyarette, 2 Aralık 2020 Çarşamba günü yapılan ve yaklaşık 2 saat süren toplantıda ele alınan konuların tekraren altı çizilerek Türk Tarım Orman-Sen tarafından hazırlanan rapor Bakan Pakdemirli’ye sunuldu.

EtikHaber