br />Çevik kuvvet polise ait olduğu belirtilen servis aracının, kent merkezinden On Gözlü Köprü istikametine gittiği sırada, 4 sivilin içerisinde bulunduğu bir otomobille aynı mesafede olduğu bir anda patlamanın meydana geldiği ve ölenlerden 4'ünün bu araçta bulunduğu öğrenildi.

Karanlığın çökmesi nedeniyle olay yeri inceleme ekipleri, burada özel ışıklarla delil ve çevreye saçılan ceset parçalarını aramaya devam ediyor. Bulunan cesat parçaları da ambulanslarla Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülüyor.

Mustafa Kemal Atatürk'ün Diyarbakır'a geldiği sırada kaldığı Gazi Köşkü'nün de bulunduğu alanda saldırıyı gerçekleştiren PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede hava destekli operasyon sürdürülüyor. Eski Mardin Yolu çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı.

VALİLİK AÇIKLADI: 5 ÖLÜ 5'İ POLİS 12 YARALI

Bu arada patlama ile ilgili Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Sur İlçemizde, vatandaşlarımızın da yoğun olarak bulunduğu On Gözlü Köprü civarında 10.08.2016 günü saat 19.15 sıralarında, çevik kuvvet polislerini taşıyan servis aracının geçişi esnasında, bölücü terör örgütü mensuplarınca bomba yüklü araç ile yapıldığı değerlendirilen bir patlama meydana gelmiştir. Meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre; 5 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 5'i polis memuru olmak üzere toplam 12 kişi yaralanmıştır. Yaralılar çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmıştır. Sivilleri de hedef alan bu patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dileriz" denildi.

dha