Manisa Baro Başkanı Ali Arslan, Manisa'nın Soma ilçesinde 14 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen ve 301 kişinin yaşamını yitirdiği maden faciasına ilişkin Akhisar Sulh Ceza Mahkemesinde açılan davada, Alp Gürkan, Hayri Kebapçılar ve Haluk Sevinç hakkında daha önce savcılık tarafından verilen takipsizlik kararlarının kaldırıldığını belirtti.

Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Alp Gürkan ile ilgili olarak daha önce Soma Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından takipsizlik kararı verildiğini ve karar yapılan itirazların da Sulh Ceza Mahkemesi tarafından reddedildiğini hatırlattı.

Akhisar Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan duruşmalarda Alp Gürkan ile ilgili suç duyurusunda bulunulduğunu vurgulayan Arslan, şu bilgileri paylaştı:

"Süreç içerisinde Soma Cumhuriyet Savcılığı Alp Gürkan ile ilgili yeni bir gelişme olmadığından dolayı bu talepleri reddetmişti. Fakat geçtiğimiz haziran ayında Bilirkişilerin mahkemeye vermiş olduğu raporunda Alp Gürkan ile dava dışı olan Hayri Kebapçılar ve Haluk Sevinç'in de meydana gelen faciada kusurlu olduklarını belirttiler. Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi de gereğinin yapılması için Soma Cumhuriyet Savcılığı'na gönderdi.

Bu aşamadan sonra yapılacak olan şey, Soma Cumhuriyet Savcılığı Alp Gürkan ve diğerlerinin ifadelerine başvurarak ifadelerini aldıktan sonra ek iddianame düzenlemesi gerekiyor. Soma Cumhuriyet Savcılığında şu anda bu işlemlerin yapılması amacıyla soruşturma devam ediyor."

Alp Gürkan için dava yolu açıldı
Soma ilçesinde 14 mayıs 2014 tarihinde meydana gelen ve 301 kişinin yaşamını yitirdiği maden faciası davası ile ilgili olarak Akhisar Sulh Ceza Mahkemesinde açılan davada, Soma Kömürleri AŞ eski yönetim kurulu başkanı Alp Gürkan hakkında verilen takipsizlik kararı ile Maden Projelendirme ve Etüd Müdürü olarak çalışan Hayri Kebapçılar ile Soma Bölge Müdürü Haluk Sevinç hakkındaki takipsizlik kararlarının kaldırıldığına ilişkin 5 Eylül'de alınan karar, dava dosyasına konuldu.

aa