Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı Maden köyündeki özel maden ocağında 17 Kasım'da meydana gelen heyelanda toprak altında kalan 10 işçi için arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Çok sayıda iş makinesi ile gerçekleştirilen çalışmalarda enkaz bölgesindeki hafriyat kamyonlara yüklenerek alanın dışına taşınıyor.

Alandaki kaya dinamitle patlatıldı
Bu kapsamda alandaki bir kaya dinamitle patlatıldı.

Arama kurtarma çalışmalarında daha önce 6 işçinin cesedi çıkarılmıştı.

Sağlık Bakanı Akdağ incelemelerde bulundu
Öte yandan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, beraberinde Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay ve AFAD Başkan Vekili Mehmet Halis Bilden ile maden faciasının yaşandığı bölgede kurtarma çalışmalarını yerinde inceledi.

Akdağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, enkaz altında kalan 16 işçiden 6'sının çıkarıldığını söyledi.

Çalışmaların nasıl yürütülmesi konusunda ailelerin de görüşünü aldıklarını, bunların da uzmanlar tarafından değerlendirildiğini ifade eden Akdağ, "Bütün gayretle göçük altında kalan kardeşlerimize en kısa zamanda ulaşmaya gayret ediliyor." dedi.

Olayla ilgili adli ve idari soruşturmanın sürdüğünü hatırlatan Akdağ, "Bütün dikkatimizi göçük altında kalan kardeşlerimize ve ailelerine yöneltmiş durumdayız. Aileler için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız psikososyal destek sağlıyor." diye konuştu.