Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili başlatılan adli ve idari soruşturmalar kapsamında hakkında işlem başlatılan 219 kamu personelinden 193'ünün gözaltına alındığı bildirildi.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 15 Temmuz günü FTÖ/PDY Terör Örgütü'nün darbe girişimi ile ilgili kentte devam eden soruşturma kapsamında, merkez ve ilçelerinde biri şube müdürü, biri başkomiser, 7'si komiser, 12'si komiser yardımcısı, 4'ü başpolis memuru ve 52'i polis memuru olmak üzere 77 Emniyet Müdürlüğü personelinin dün gece saatlerinde gözaltına alındığı belirtildi.

Gözaltına alınan emniyet personeli sayısının böylece 115'e ulaştığı aktarılan açıklamada, firari 14 polisin aranmasının sürdürüldüğü kaydedildi.

Darbe girişimin olduğu 15 Temmuz'dan bu yana gerçekleştirilen operasyonlarda 219 kamu personeli hakkında işlem yapıldığı ifade edilen açıklamada, "Hakkında işlem yapılan personellerden 193'ü gözaltına alındı. Gözaltına alınan 64 asker, 12 hakim ve savcı ile bir vali yardımcısı tutuklandı. 78 polis gözaltında, 38 polisin adliye işlemleri devam ediyor. Firari olan biri hakim ve 25'i polis toplam 26 kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor."

AA