15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde düzenlenen, " Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreninin ardından 250 şehidin adının yazılı olduğu Şehitler Makamı dualarla açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Eski Başbakan Tansu Çiller de eşlik etti.Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şehitler Makamı anıtının Mimarı Hilmi Şenalp'dan bizzat bilgi aldı. Anıt dualarla açıldı.Bu arada Avrupa ve Anadolu yakasında bağlantı yollarına Şehitler Makamı yönlendirme tabelaları konuldu. 

ŞEHİTLER MAKAMI HAKKINDA
Beşgen formda tasarlanan ve kenetlenmeye vurgu yapılan anıtta şehitlerin adı, levhalar üzerinde sıralı olarak yer aldı. Anıtın çevresine ise her bir şehit için selvi ağacı ve gül dikildi. Şehitlerin isimlerinin bulunduğu kemerlerde iki daire içerisinde, birinde Bakara Suresi'nin 154. Ayeti "Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyin. Bilakis onlar diridirler, lakin siz anlayamazsınız" , diğerinde ise farklı ayetlerden alınan, "Hazihi Cennatü Adnin- fedhulüha halidiyn (Şu Adn cennetleridir. Ebediyen giriniz oraya)" ibaresi yazıldı.15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne bakan kemerin dış tarafında ise hilal içine kelime-i tevhid, yıldızın köşelerine lafza-i nebi (Hazret-i Muhammed'in isimleri) yazılırken, kubbede 5 defa "Hüve'ş-Şehid" yazısı yer aldı.

DEMOKRASİ NÖBETLERİNE ÇAĞRI
Şehitler Makamının açılışının ardından 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde düzenlenen anma töreni sona erdi. Törene katılanlara ilçelerdeki Demokrasi nöbetlerine katılma çağrısı yapıldı.