HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'nde teröristlerce yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan 24 yaşındaki Uzman Çavuş Onur Tiken'in acı haberi memleketi Ordu'nun Çatalpınar İİçesi'nde yaşayan ailesine verildi.

Ordu'nun Çatalpınar İlçesi'ne bağlı Ortaköy Mahallesi nüfusuna kayıtlı, nişanlı olan Uzman Çavuş Onur Tiken, Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde teröristlerce yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit oldu. Askeri yetkililer ve sağlık görevlileri şehidin Çatalpınar İlçesi'ne bağlı Ortaköy Mahallesi'nde yaşayan ailesine acı haberi verdi. Evde olan anne ev hanımı Esma Tiken, acı haberi alınca sinir krizi geçirdi. 4 kardeşi bulunan şehit Onur Tiken'in yaklaşık 2 ay önce nişanlandığı, bir ay önce ablasının düğünü için Çatalpınar'a geldiği, Ağustos ayından sonra da düğünü olacağı belirtildi. Şehidin kendisine babasının evinin üst katında ev yapmak için inşaata başladığı, inşaatında halen devam ettiği öğrenildi. Çiftçi olan baba Alaaddin Tiken'in ise yaralı olduğunu duyduğu oğlu için ilçe merkezine gitiğinde acı haberi öğrendiği belirtildi.

Şehidin kuzeni olan Ahmet Tikenoğlu, "Babası bugün jandarmaya gitti yaralı olduğunu söylemişler. Daha sonra üzücü haberi aldık. Kendisi Hakkari Yüksekova'da görev yapıyordu. Adı gibi onurlu çocuktu, bir ay önce buradan gitmişti" dedi.