Tunceli'nin Nazımiye İlçesi kırsalında dün çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Özel Harekat Uzman Çavuş Ahmet Erol'un cenazesi uçakla memleketi Konya'ya getirildikten helallik alınmak için cenaze aracıyla Seydişehir İlçesi İncesu Mahallesi'ndeki baba evine getirildi.

Anne Ayşe Erol, oğlunun cenazesinin getirilmesini beklerken, ''Ağlamayacağım, dik duracağım. Onlara karşı dik duracağım'' dedi. Oğlunu çok özlediğini ve cenazesini görmek istediğini belirten Ayşe Erol, ''Onu göreceğim. Göremezsem ahirete kalır'' dedi.  Şehidin cenazesi eve getirildikten sonra Annesi Ayşe Erol, babası Abdullah Erol, kız kardeşi Havva Kaya ve yakınları tabuta sarılıp vedalaştı.

Ayakta durmakta güçlük çeken şehidin annesi Ayşe Erol, "Nasıl oldu canım yavrum benim? Yaktın kuzum bizi. Ağlamayın çakallar sevinmesin. Oğlumun yüzünü göreyim onu çok özledim. Şimdi görmezsem kıyamete kalır. Nasıl dayanacağım senin yokluğuna?" diyerek gözyaşı döktü.

Şehidin babası Abdullah Erol da cenaze eve getirildiği sırada, "Ben seni yalnız koymadım ama sen beni yalnız koydun canım oğlum. Bu kadar cemaat, bu kadar millet olduktan sonra oğlum vatana feda olsun." dedi.

Kardeşinin üniformasını giyen şehidin ablası Havva Kaya da gözyaşı döktü.

Şehidin naaşı, helallik alınmasının ardından, cenaze namazının kılınacağı alana getirildi. Burada şehit Ahmet Erol'un silah arkadaşı Mustafa Öztaş, Ayşe Erol'un elini öptü, onu teselli etmeye çalıştı.

- "Yavrum ölürken hiçbir şey demedi mi?"

Anne Erol, oğlunun silah arkadaşı Öztaş'a, "Oğlum ölürken sen de yanında mıydın kuzum?" diye sordu. Mustafa Öztaş'ın "Evet" cevabı vermesi üzerine anne Erol, "Allah seni korumuş yavrum. Yavrum ölürken hiçbir şey demedi mi?" dedi.

Mustafa Öztaş'ın, "Yanında doktorlar vardı. Bir şey söylemedi" cevabı üzerine acılı anne, "Hiçbir şey demeden gitti yavrum benim. Çok zayıflayıp gitmiş yavrum benim." diyerek ağladı. Anne ile askerin diyaloglarına şahit olanlar gözyaşlarına boğuldu.


Şehit Erol'un cenazesi, dualar eşliğinde dini ve askeri törenin yapılacağı Merkez Camii'ni uğurlandı.

Törene Konya Valisi Yakup Canbolat, Orman ve Su Bakan Yardımcısı Harun Tüfekçi, AK Parti milletvekilleri Uğur İbrahim Kaleli, Abdullah Ağralı, İl Jandarma Komutanı Albay İsmet Cansever, askerler, ailesi, yakınları ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Şehidin kız kardeşi Havva Kaya, törene kardeşinin askeri ceketini giyerek katıldı. Şehit Erol ile aynı birlikte görevli silah arkadaşı da törene katılıp, anne Ayşe Erol'a başsağlığı diledi. Anne Ayşe Erol da oğlunun silah arkadaşına, oğlunun mektup bırakıp bırakmadığını sordu.

Kılınan cenaze namazının ardından şehit Erol'ın cenazesi, vasiyeti üzerine babaannesi Ayşe ve dedesi Ahmet Erol'un mezarının bulunduğu İncesu Mezarlığı'na oluşturulan şehitliğe defnedildi.