ÇORUM (AA) - Zeytin Dalı Harekatı’nda Suriye'nin Afrin bölgesinde tankın isabet alması sonucu şehit olan Tankçı Uzman Onbaşı Halil İbrahim Aygül'ün cenazesi, memleketi Çorum'da toprağa verildi.

Gaziantep Havalimanı'ndaki törenin ardından uçakla Merzifon Havaalanı'na getirilen 26 yaşındaki şehit Aygül'ün naaşı, buradan da konvoy eşliğinde karayoluyla Çorum'un Alaca ilçesine getirildi. İlk olarak ailesinin yaşadığı Denizhan Mahallesi'ndeki evin önüne getirilen şehidin cenazesi, helallik alınmasının ardından Cumhuriyet Meydanı'na götürüldü.

Şehidin annesi Zeynep, babası Mustafa, kardeşleri Fatma Nur ve Muharrem Aygül ile nişanlısı Esma Dursun, Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin kardeşleri ile nişanlısı, törende şehidin üniformasını giydi.

Tören mangasının tabutu omuzlara aldığı sırada şehidin bir yakını, "Güle güle git Halil. Seni bu tabuta koyanlar yerin dibine girsin yansınlar. O kimseyi incitmedi siz onu incitmeyin." dedi.

Öğle namazına müteakip düzenlenen törende şehidin öz geçmişinin okunmasının ardından İl Müftüsü Ahmet Akın tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Şehidin cenazesi ilçe mezarlığındaki Şehitlik'te toprağa verildi.

Cenaze törenine şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Vali Necmeddin Kılıç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Mühimmat Komutanı Tuğgeneral Selami Arslan, Garnizon Komutanı Albay Çetin Öcal, İl Jandarma Komutanı Albay Abdurrahman Başbuğ, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Yaklaşık 1,5 yıl önce göreve başladığı öğrenilen Aygül'ün bir süre önce nişanlandığı ve yaz aylarında düğün yapmayı planladığı belirtildi.