SAMSUN (AA) - Kilis'te sivil askeri araçla kamyonun çarpışması sonucu şehit olan Piyade Astsubay Şevket Alnıdelik, memleketi Samsun'un Havza ilçesinde toprağa verildi.

Gaziantep'te düzenlenen törenin ardından askeri kargo uçağıyla Amasya-Merzifon Havalimanı'na getirilen şehidin naaşı, ardından karayoluyla Havza ilçesine götürüldü.

İkindi namazına kadar Havza Belediyesi morgunda bekletilen şehidin naaşı, daha sonra dualar eşliğinde Kevser Camisi'ne getirildi. İkindi namazını müteakip kılınan cenaze namazından sonra bir süre askerlerin omzunda taşınan şehit Alnıdelik'in cenazesi, ardından cenaze aracına konuldu.

Şehidin naaşı, Doğançayır Mahallesi'ndeki baba ocağına götürülüp helallik alındıktan sonra mahalle mezarlığında defnedildi.

Şehidin babası Akif ile anne Aysel Alnıdelik, tören boyunca gözyaşı döktü. Şehidin Ankara Jandarma Komutanlığında astsubay olarak görev yapan kardeşi Cengiz Alnıdelik kardeşinin naaşının başından hiç ayrılmadı.

Törene Vali Vekili Hasan Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, AK Parti Samsun milletvekilleri Hasan Basri Kurt, Ahmet Demircan ve Orhan Kırcalı, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Kara Kuvvetleri İstihkam Daire Başkanı Tuğgeneral Mücahit Zorlutuna, mülki ve askeri erkan ile vatandaşlar katıldı.