ADANA'da terör örgütü PKK sempatizanlarının korsan eyleminde açılan ateşle şehit düşen 22 yaşındaki polis Mustafa Yeli'nin cenazesi annesi Fındık Yeli tarafından, polis selamıyla karşılandı.

Merkez Yüreğir İlçesi 19 Mayıs Mahallesi Çukurova Caddesi'nde dün akşam PKK'lı bir grubun korsan eylemine müdahale edildiği sırasında Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Mustafa Yeli, kimliği belirsiz bir göstericinin açtığı ateş sonucu şehit düştü. Elazığ doğumlu ve Malatya nüfusuna kayıtlı bekar Mustafa Yeli için, Adana Valiliği'nin bahçesinde tören düzenlendi. Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü, İl Emniyet Müdürü Osman Ak ile asker, polis ve bürokratın katıldığı törende, şehidin babası Nurettin, annesi Fındık ve kız kardeşi Esma Yeli'yi görevliler teselli etmeye çalıştı.

AĞIT YAKTI

Şehit oğlunu tören alanında selam durarak karşılayan acılı anne, "Mustafalar ölmez, biri gider bini gelir. Hainlere fırsat vermeyeceğiz" diye ağıt yaktı. Yakınları da gözyaşı döktü. Vali Mahmut Demirtaş ile Emniyet Müdürü Osman Ak, şehidin anne ve babasının elini tutup teselli etti. Saygı duruşu ve Adana İl Müftüsü Arif Gökce'nin okuduğu duanın ardından şehit polis havayoluyla defnedileceği Malatya'ya gönderildi.

3 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

Mustafa Yeli'nin şehit edilmesi nedeniyle bölgede yürütülen operasyonlarda 3 kişi gözaltına alındı. Sağlık kontrolü geçirilen ve isimleri açıklanmayan şüphelilerin sorgusu sürüyor.

DHA