15 Temmuz FETÖ'cü darbe girişimi sırasında Astsubay Ömer Halisdemir, Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı ele geçirmek isteyen darbeci general Semih Terzi'yi alnından vurarak öldürmüştü.

Astsubay Ömer Halisdemir tarihin seyrini değiştiren bu kahramanlığından hemen sonra cuntacı askerler tarafından 30 kurşunla vurularak şehit edilmişti.

Türkiye, şehit asker Ömer Halisdemir'in vatan için gerçekleştirdiği bu fedakarlığı ilk kez Mete Yarar'dan öğrenmişti.

Mete Yarar, bu kez Özel Kuvvetler Komutanlığı'nın, vatan için gözünü kırpmadan kanını döken şehit personeli Ömer Halisdemir'in anısına yaptığı büyük jesti kamuoyuna ilk duyuran isim oldu.

Mete Yarar'ın verdiği bilgiye göre Özel Kuvvetler Komutanlığı,Ömer Halisdemir'in şehit olduğu yerdeki kanı silmedi.

Şehidin, Özel Kuvvetler Komutanlığı giriş kapısı önünde yere düşen kutsal kanı özel bir kaplama ile koruma altına alınarak çiçeklerle süslendi.

Özel Kuvvetler Komutanlığı'nın bu unutulmayacak büyük vefa örneği takdirle karşılandı.

ÖMER HALİSDEMİR BÜYÜK BİR KATLİAMI ENGELLEDİ

Kahraman Astsubay Ömer Halisdemir'in darbeci Semih Terzi'yi öldürmesi, FETÖ'cü darbe girişiminin akamete uğratılmasında çok büyük anlam taşıyor.

Semih Terzi TSK içinde gaddar ve acımasız bir komutan olarak biliniyor. Darbeci Terzi'nin, TSK'nın en eğitimli askerlerinin görev yaptığı Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı ele geçirmesi halinde, gözünü kırpmadan kardeş katliamı yapabileceği belirtiliyor.