Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Viranşehir ilçesinde, zırhlı polis aracının geçişi sırasında yola önceden döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu, 1 polisin şehit olduğunu, 3 polisin de yaralandığını bildirdi.

Tuna, Viranşehir-Şanlıurfa karayolunun 8. kilometresinde, İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Jandarma ekibinin ortak kullandığı güvenlik noktasında, seyir halindeki zırhlı polis aracının geçişi sırasında terör örgütü üyelerince önceden yola döşenen patlayıcının uzaktan kumandayla infilak ettirildiğini belirtti.

"Patlamada 1 polis memuru şehit oldu, 3 polis yaralandı" diyen Tuna, Şanlıurfa'daki hastanelere sevk edilen yaralıların tedavi altına alındığını ifade etti.

Tuna, bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldığını kaydetti.

"Yaralanan polislerin hayati tehlikesi yok"
Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, yaralanan 3 polisin hayati tehlikesinin bulunmadığını bildirdi.

Vali Tuna, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ile saldırıda yaralanan polisleri kaldırıldıkları Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ziyaret ederek, durumlarına ilişkin doktorlardan bilgi aldı.

Türkiye'nin terör örgütleri FETÖ, PKK ve DAEŞ saldırıları karşısında mücadele ettiğini belirten Tuna, ihanet şebekelerine karşı önlem almalarına rağmen zaman zaman saldırıların gerçekleştirildiğini ifade etti.

"Saldırı uzaktan kumandalı bomba ile yapılıyor"
Saldırıda 1 polisin şehit olduğunu, 3 polisin ise yaralandığını bildiren Tuna, "Şanlıurfa-Viranşehir karayolunun 8. kilometresinde polis aracına uzaktan kumandalı bomba ile yapılan saldırı sonucunda aracın kontrolü kaybediliyor. İçerisinde 4 özel harekat polisimizin bulunduğu araç kaza yapıyor. Maalesef bir genç arkadaşımızı şehit olarak vermiş durumdayız. 3 gencimiz yaralı onlarda hayati tehlike yok. Hastanedeki yaralılarımız hakkında bilgi aldık. Bir an önce şifa bulmalarını temenni ediyoruz. Polis ve jandarma yolda gerekli kontrolleri yapıyor." dedi.

Şanlıurfalı vatandaşların terör örgütlerine karşı hassas olduğunu vurgulayan Tuna, "Halkımızdan ricamız herhangi bir taşkınlığa yol açmadan beklemeleridir. Devletin açıklamalarını beklesinler.Terör örgütleri bugünlerde toplum içerisinde insanları birbirine karşı provoke ediyor, bu oyunlara gelmeyelim. Bizi birbirimize düşürmek isteyenlere fırsat vermeyelim. Bunlar hiçbir zaman emellerine ulaşamayacak." diye konuştu.

aa