br />Karadeniz yönüne giden bir yük gemisi saat 08.00 sıralarında Sarayburnu açıklarında seyreden Sahil Güvenlik botu ile çarpıştı. çarpışmanın etkisi ile içinde görevli askerlerin bulunduğu Sahil Güvenlik botu alabora oldu ve burnuna kadar battı. Bu arada henüz bayrağı ve ismi belli olmayan yük gemisi yoluna devam etti. Alabora olan Sahil Güvenlik botuna yardım için ilk önce çevrede bulunan balıkçı tekneleri yanaştı daha sonra Kıyı Emniyeti kurtarma botu tekneyi batmaması için bağladı.

ALABORA OLAN SAHİL GÜVENLİK BOTUNDAKİ 1 ASKER ŞEHİT OLDU
Boğaz geçişine hazırlanan gemiyle çarpıştıktan sonra ters dönen Sahil Güvenlik botundaki 1 asker şehit oldu.
Haydarpaşa Numune Hastanesine kaldırılan er Sinan Göktaş buradaki tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Aynı hastaneye sevk edilen ve durumu ağır olan Uzman Erbaş Bülent Demirkaya yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Fatih Sultan Mehmet Hastanesi'ne sevk edildi.

GATA'DAKİLERİN DURUMU
Aynı kazada kurtarılan erler Ayhan Akgönül, Nuri Karaca ve Uzman Erbaş Enver Çetin, GATA'da ayakta tedavi edilirken, yine GATA'ya kaldırılan Üsteğmen Rıza Yücel'in yoğun bakımda tedavi altına alındığı öğrenildi.

ŞEHİT SAYISI 3'E YÜKSELDİ
Sarayburnu açıklarında gemiyle çarpışması sonucu ters dönen ve batan Sahil Güvenlik botunda görev yapan şehit asker sayısı 3'e yükseldi.

İlk olarak Haydarpaşa Numune Hastanesi'ne kaldırılan ve burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Er Sinan Göktaş'ın şehit olduğu haberi geldi. Öğleden sonra da Numune Hastanesi'nde ilk müdahalesi yapılan ve ardından ambulansla Fatih Sultan Mehmet Hastanesi'ne sevk edilen Astsubay Yavuz Gökhan Şahin'in şehit haberi ulaştı. Kısa süre sonra da bir kötü haber GATA'dan geldi. GATA'da yoğun bakımda tedavi altına alınan Üsteğmen Rıza Yücel de yaşama tutunamadı. Böylelikle kazada şehit olan askerlerin sayısı 3'e yükseldi.

1'İ AĞIR 3 YARALI ASKER HASTANEDE
Uzman Erbaş Bülent Demirkaya yoğun bakımda, erler Ayhan Akgönül, Nuri Karaca ve Uzman Erbaş Enver Çetin'in hastanedeki tedavileri sürüyor. Yoğun bakımda tedavisi süren Uzman Erbaş Bülent Demirkaya'nın da hayati tehlikesi bulunuyor.

BOTLA ÇARPIŞAN GEMİ KİRERÇBURNU'NDA DEMİRLEDİ
Sahil Güvenlik botuyla çarpışan Tolunay Gemisi Kireçburnu açıklarına demirledi. Geminin yanında Sahil Güvenliğe ait bir teknenin olduğu görüldü.

TERS DÖNEN BOT İÇİN ÖNLEM
Sarayburnu açıklarında yük gemisi ile çarpışarak ters dönen ve akıntıyla sürüklenen Sahil Güvenlik botu, Kıyı Emniyeti kurtarma teknesine bağlandı. Adalar yönüne sürüklenen botun yeni bir kazaya sebep olmasını engellemek için Sahil Güvenlik ekipleri tekneler ile güvenlik önlemi aldı.

dha