PKK'lı teröristlerin Diyarbakır'da gerçekleştirdikleri hain saldırıda hedef yine siviller oldu.

Kırsalda yaşamı hiçe sayan saldırılarını şehirlere taşıyan terör örgütü PKK, güvenlik güçlerince yürütülen operasyonlarda aldığı ağır darbeye rağmen yerleşim yerlerinde halka zarar veren kanlı saldırılarını sürdürmeye çalışıyor.

Merkez Bağlar ilçesinde sabah 08.00 sıralarında Aydın Arslan Bulvarı'nda Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasına yakın bir noktada, vatandaşlar ve öğrencilerin yoğun bulunduğu bölgede bomba yüklü aracın infilak ettirilmesi, PKK'lı teröristlerin hedef tanımayan saldırılarının sonuncusu oldu.

Saldırıda 2 polis memuru şehit oldu, 6 kişi hayatını kaybetti, aralarında çocukların da bulunduğu 100'ü aşkın kişi yaralandı.

- Saldırıya kimi durakta, kimi okula giderken yakalandı

Bağlar ilçesinin en işlek yeri olan Aydın Arslan Bulvarı'nın, Medine Bulvarı ile Emek Caddesi'nin kesiştiği yerde düzenlenen saldırıda yine vatandaş oldu.

Patlamaya okula giden öğrenciler ile işe giden vatandaşlar da yakalanırken, yaralanan yüzlerce kişiden kimi durakta otobüs beklerken kimi aracıyla işe giderken saldırıya uğradı.

- 6 bina büyük zarar gördü

PKK'lı teröristlerin bir tondan fazla patlayıcıyla gerçekleştirdiği saldırıda yüzlerce ev ve iş yerinde hasar oluştu.

Şiddetli patlamayla 6 bina ağır hasar görürken, çok sayıda evin duvarının yıkılması sonucu bazı vatandaşlar enkaz altında kaldı. Olay yerinde patlamanın etkisiyle açılan çukur da dikkati çekti.

Enkaz altında kalan vatandaşlar, olay yerine sevk edilen UMKE, AFAD ve itfaiye ekipleri tarafından çıkarılarak hastanelere kaldırıldı.

- Bir kilometre uzaktaki evler bile hasar gördü

Patlamanın etkisi ile bir kilometre uzaklıktaki ev ve iş yerlerinin dahi camları kırıldı. İş yerinde hasar oluşan esnaf, onarım ve temizlik çalışması yaparken, ağır hasara uğrayan iş yerlerinin sahipleri yaşadıkları şoku atlatmaya çalışıyor.

Bazı kişiler, hasar gören binalarda oturan yakınlarını görmek için olay yerine geldi ancak polis ekipleri güvenlik gerekçesiyle bölgeye girişlere izin vermedi.

Patlamanın ardından çok sayıda velinin, çevredeki okullardaki çocuklarını aldıkları gözlendi.

Polis ekiplerinin, olay yerindeki incelemesi sürüyor.

AA