Baykan ilçe Kaymakamı olan ve DBP'li Belediye başkanının görevden alınmasından sonra Belediye Başkan Vekilliği de yapan Mehmet Kocabey, sabah Yarımca Jandarma Karakolu'nu ziyarete gitti. PKK'lı teröristler tarafından yola döşenen el yapımı patlayıcı, Kaymakam Mehmet Kocabey'in makam aracı geçerken infilak ettirildi. Olayda can kaybı ve yaralanan olmazken, güvenlik güçleri saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin yakalanması için operasyon başlattı. Siirt Valisi Ali Fuat Atik'te yaşanan gelişme üzerine Baykan ilçesine gitti.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Siirt Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, bugün saat 08.30 sıralarında Baykan Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Kocabey'e, terör örgütü PKK/KCK tarafından suikast girişiminde bulunulduğu belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Baykan İlçesi Kaymakamı Mehmet Kocabey, Baykan İlçesi'ne bağlı Yarımca köyünde devam eden üstyapı çalışmalarının inceledikten ve Yarımca Jandarma Karakolunu ziyaret ettikten sonra dönüş yolunda hain ve bölücü PKK/KCK terör örgütü tarafından köy yoluna döşenen el yapımı patlayıcı patlatılmış, Kaymakam ve korumalar yara almadan kurtulmuş, hastanedeki kontrollerinin ardından taburcu edilmiş olup, görevinin başındadır. Olayla ilgili olarak güvenlik güçlerimizin tarafından geniş çaplı operasyonlar başlatılmıştır. Bölücü terör örgütünün her türlü yıkıcı ve bölücü faaliyetlerine yönelik ilimiz çapındaki operasyonlar kararlılıkla devam edecek, ilimizin huzur ve güvenliği için emniyet güçleri ve mülki idare amirlerimiz fedakarca çalışmalarına devam edeceklerdir."

İçişleri Bakanı Soylu: Faillerle ilgili gerekli aramalar yapılıyor

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, Siirt'te PKK'lı teröristlerce yola tuzaklanan patlayıcının Kaymakam Mehmet Kocabey'in zırhlı makam aracının geçişi sırasında infilak ettirilmesine ilişkin "Olay olur olmaz kendisiyle konuştuk. Gayet sağlıklı. Faillerle ilgili gerekli aramalar yapılıyor. Onlar da bulunacak ve gereği yerine getirilecektir" dedi. 

İçişleri Bakanı Soylu, Vilayetler Evi'nde düzenlenen Göç İdaresi Genel Müdürlüğü İstişare Toplantısı'nın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Siirt'in Baykan İlçesi'nde terör örgütü PKK mensuplarınca yola tuzaklanan patlayıcının, Kaymakam Mehmet Kocabey'in zırhlı makam aracının geçişi sırasında infilak ettirilmesiyle ilgili Bakan Soylu, "Bugün saat 08.45 sıralarında Kaymakamımız Mehmet Kocabey, yol kontrolünü yapabilmek ve orada inşaat işlerinin nasıl gittiğini takip edebilmek için oraya intikal etmek üzereyken yola döşenmiş EYP ile zarar verilmek istendi. Allah'a şükür, hem kaymakamımızda hem personelimizde herhangi bir yaralanma söz konusu değil. Bir de bütün arkadaşlarımızda, orada zırhlı araç söz konusu. Olay olur olmaz kendisiyle konuştuk. Gayet sağlıklı. Valimiz de hemen yanı başında. Terör örgütüne karşı yürütülen bu büyük mücadelede, hem sabrımızı zorlamaya hem de ortaya koymuş olduğumuz bu kararlılığı etkilemeye çalışacaklardır. Bunlar beklediğimiz şeylerdir; ama ne kararımızda ne de sabrımızda herhangi bir farklılık söz konusu olacaktır" diye konuştu. 

"GEREĞİ YERİNE GETİRİLECEK"

Olayın failleriyle ilgili gerekli aramaların yapıldığını söyleyen Bakan Soylu, "Biliyorsunuz, 20 Haziran'da özellikle Hakkari'de çok iyi yetişmiş bir vatan evladını kaybetmiştik, Murat Üçöz Yüzbaşımız. Çukuca Jandarma Komando Taburumuz, bu gece yaptığı operasyonla fail olan 2 kişiyi etkisiz hale getirildi. Yüzbaşımızın da kanı yerde kalmamış oldu. Biz büyük bir devletiz, büyük bir milletiz. Bu olayda da operasyon hemen başladı. Faillerle ilgili gerekli aramalar yapılıyor. Merak etmeyin, onlar da bulunacak ve gereği yerine getirilecektir" dedi.