ANTALYA (AA) - Muğla'da Suriyeli iki çocuk girdikleri denizde boğuldu.

Suriyeli Ali El Ali, 9 ve 10 yaşındaki iki erkek çocuğunu yanına alarak Seydikemer ilçesi, Kumluova Mahallesi'ndeki plaja gitti. Denize giren Fazi ile Mail El Ali adlı iki kardeş, bir süre sonra gözden kayboldu.

Babanın yardım çığlıklarını duyan çevredekiler, iki çocuğu sahile çıkardı. Olay yerine çağrılan 112 Acil Servis ekiplerince Fethiye Devlet Hastanesine ile Kaş Devlet Hastanesine kaldırılan iki kardeş, müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kardeşlerin cenazeleri Antalya ile Muğla adli tıp kurumlarının morglarına gönderildi.

- "Oğullarımın bombaların altında ölmediğine şükrediyorum"

Mail El Ali'nin cenazesini almak için Antalya Adli Tıp Kurumu morguna gelen 4 çocuk babası Ali El Ali, AA muhabirine yaptığı açıklamada, beş yıl önce ülkelerindeki savaştan kaçarak önce Gaziantep'e oradan da Muğla'ya geldiklerini söyledi.

Halep'te yaşadıklarını ve Türkmen olduklarını belirten Ali, babasının evine bomba düşünce Türkiye'ye sığınmaya karar verdiklerini anlattı. Muğla'da inşaat işiyle geçimlerini sağladıklarını ifade eden Ali, şunları kaydetti:

"Çocuklarım denize girmek için 10 gündür ısrar ediyordu. Onları mutlu etmek istedim. İki deniz yatağı alıp sahile gittik. Yemek yapan eşimle sohbet ediyordum. Deniz yataklarını boş görünce çocuklarımın kaybolduğunu anladım. Aradık ama boğulmuşlar. Oğullarımın Suriye'de savaşta, bombaların altında ölmediğine şükrediyorum. Allah'ın takdiri. Hep çocuklarımın Türkiye'ye, vatana, millete hayırlı insanlar olmasını istiyordum. Türkiye'yi vatan bildik. Biz bir milletiz."