ANKARA

Tüm yurtta vatandaşlar, Hazreti Muhammed'in dünyaya geldiği gün olarak kutlanan Mevlit Kandili dolayısıyla camileri doldurdu.


Şanlıurfa

"Peygamberler şehri" olarak da adlandırılan ve inanç turizminin önemli merkezlerinden Şanlıurfa'da, çevre illerden gelen çok sayıda kişi de kandil dolayısıyla Hazreti İbrahim'in doğduğu rivayet edilen makam ile Hazreti Eyüp'ün hastalığında çile çektiği rivayet edilen makamı ziyaret etti. 

Akşam saatlerinde Balıklıgöl Yerleşkesi'ne gelenler camilerde namaz kıldı, Kur'an-ı Kerim okudu. Yatsı namazının ardından Şanlıurfa Müftülüğünce Dergah Camisi'nde mevlit okutuldu.

Diyarbakır

Diyarbakır İl Müftülüğü ve görevlendirme yapılan Yenişehir Belediyesi tarafından Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde "Mevlit Kandili" programı düzenlendi. 

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, il müftülüğü görevlilerinin ilahi dinletisiyle devam etti. 

İl Müftüsü Burhan İşleyen de Hazreti Muhammed'in hayatından kesitler anlattı.  

Edirne


Edirneliler, kandil dolayısıyla başta Selimiye Camisi, Eski ve Üç Şerefeli camiler olmak üzere, kentteki birçok camiyi doldurdu.

Sultanahmet Camisi emekli imam hatibi Emrullah Hatipoğlu, Selimiye'de düzenlenen programda yaptığı konuşmada, tüm Müslümanların Hazreti Peygamberin kutlu doğumu dolayısıyla bu akşam bir araya geldiğini söyledi.

Namaz kılıp, dua eden vatandaşlar, okunan Kur'an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif ile kandilin manevi atmosferini yaşadı.