MANİSA (AA) - Manisa'nın Alaşehir ilçesinde sobadan sızan karbonmonoksitten zehirlenerek yaşamını yitiren yaşlı kadın ve oğlu defnedildi.

Ömer Yaşar, telefon çağrılarına yanıt vermeyen ağabeyi Ali Yaşar'ın (56) annesiyle kaldığı Gümüşçay Mahallesi'ndeki eve gitti.

Yaşar, ağabeyi ile annesi Hamide Yaşar'ı (90) evde baygın halde bulunca 112 Acil Sağlık ekiplerine haber verdi.

Sobadan sızan karbonmonoksitten zehirlenen anne ve oğlu, kaldırıldıkları Alaşehir Devlet Hastanesindeki müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Ali ve annesi Hamide Yaşar'ın cenazeleri otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

- Cenazeler toprağa verildi

Cenazeler, İzmir Adli Tıp Kurumunda yapılan otopsi ardından yakınlarına teslim edildi.

Alaşehire getirilen anne ve oğlunun cenazesi Gümüşçay Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Gümüşçay Mahalle Mezarlığı'nda yan yana toprağa verildi.

- "Dün akşam kız kardeşim Ayşe annemin yanında kalacaktı"

Hamide Yaşar'ın büyük oğlu Süleyman Yaşar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, annesinin geçen hafta kalp ameliyatı olduğunu, bu nedenle onu geceleri yalnız bırakmadıklarını belirtti.

Yaşar, dün annelerinin evinde hep birlikte olduklarını aktararak, "Annem kalp ameliyatı olduktan sonra sırayla yanında kalıyorduk. Dün akşam kız kardeşim Ayşe annemin yanında kalacaktı ama kardeşim Ali kalmak istedi. Ayşe kalmak istemesine rağmen Ali ısrar edince Ayşe de evine gitti. Gece olunca evlerimize dağıldık. Sabah üst katta kardeşim Ömer kalıyor, o telefonla ulaşamayınca inip eve bakıyor. Annem ve kardeşimin hareketsiz yattığını görünce bize haber verdi." ifadesini kullandı.