Ziverbey sokaklarının ünü dünyaya yayılan ağır kedisi Tombili, bir aydır pençesinden kurtulamadığı hastalığa yenik düştü. Tombili, 1 Ağustos'ta o ünlü pozunu verdiği Ziverbey'e ve sevenlerine veda etti. Tombili'in ölümü, hayatını geçirdiği Güleç Çıkmazı'nda bir ağaca asılan, üzerinde "Kalbimizde yaşayacaksın" yazılı fotoğrafıyla sevenlerine duyuruldu.

Kendisinin sevmek isteyenleri umursamayan, cool takılan ve Türk kedisinin nasıl olduğunu tüm dünyaya gösteren Tombili'nin şöhreti, Facebook'ta 32 milyona yakın fanı bulunan mizah sitesi 9GAG tarafından keşfedilmesiyle dünyaya yayıldı. 9GAG'te caps'i yapılan Tombili'nin fotoğrafını her alan üzerine, üzerine rakı kadehi, çay bardağı montajlayıp, kendi dilinde komik bir şeyler yazmaya başladıktan sonra tüm dünyanın en meşhur kedilerinden biri oldu.

 
Mahallenin bıçkın abisi Tombili hayatını kaybetti
İnternet fenomeni olan ve Kadıköy'ün sembolü haline gelen Tombili için Kadıköy Belediyesi'nin heykelini yapmak için çalışmalara başladı.

Sosyal medyada oturuş şekliyle yüzlerce caps'e konu olan Tombili isimli kedi 1 Ağustos'a hayatını kaybetmişti.

Kadıköy Belediyesi tarafından yapılacak heykel ile Tombili'nin oturuşu anıt haline gelerek ölümsüzleşecek.

Tombili için öldüğü yer olan Güleç Çıkmazı'na "Kalbimizde yaşayacaksın" notu eşliğinde fotoğrafı asılmıştı.

İnternet kampanyalarıyla Kadıköy Belediyesi'nden Tombili'nin heykelinin yapılması istenmesi üzerine Kadıköy Belediyesi sosyal medya üzerinden Tombili hayranlarının isteklerini kabul ettiklerini açıkladı.