Kulp İlçesine bağlı Demirli köyü kırsalında operasyona çıkan askerlere bugün saat 19.00 sıralarında bir grup PKK'lı tarafından saldırı düzenlendi. Açılan ilk ateşte 4 asker yaralanırken, güvenlik güçlerinin de anında karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Bölgeye takviye birlikler sevk edilirken, yaralı askerler helikopterle Diyarbakır Asker Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen ağır yaralı 2 asker şehit oldu. Yaralı diğer iki askerin tedavilerine davem ediliyor.

Çatışmanın yaşandığı bölgede PKK'lıları etkisiz hale getirmek için takviye birliklerle hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı.

DİYARBAKIR ŞEHİTLERİ MEMLEKETLERİNE UĞURLANDI

DİYARBAKIR'ın Kulp ilçesinde sürdürülen operasyonda PKK'lılarla çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuşlar Kadir Karaman ile Salih Hayırsöz törenle memleketlerine uğurlandı. Kulp İlçesine bağlı Demirli köyü kırsalında PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda PKK'lıların dün gece saat düzenlediği saldırı sonrası çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuşlar Kadir karaman ile Salih Hayırsöz için Diyarbakır asker Hastanesi'nde tören düzenlendi. Törene Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri, İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Ali Demir, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, askeri erkan ve polisler katıldı. Şehitlerin yakınlarının katılmadığı tören, şehit uzman çavuşların cenazelerinin ambulanstan alınarak katafalka bırakılmasıyla başladı. Özgeçmişeri okunan Uzman Çavuşlardan Salih Hayırsöz' ün evli ve 1 çocuk babası olduğu belirtilirken Şehit uzman çavuş Kadir Karaman'ın eşinin hamile olduğu öğrenildi. Şehit uzman çavuşlar Hayırsöz ile Karaman'ın cenazesi okunan duaların ardından katafalktan alınarak ambulansa bırakıldı. Şehit Jandarma Uzman Çavuşlardan Salih Hayırsöz'ün cenazesi Kahramanmaraş'a, Kadir Karaman'ın cenazesi ise Çorum'a gönderildi.

Hakkari'de askeri araca mayınlı saldırı: 7 asker yaralı

HAKKARİ'nin Şemdinli ile Yüksekova ilçeleri arasında askeri konvoyun emniyetini sağlamak için yolda mayın araması yapan askeri aracın geçişi sırasnda PKK'lı teröristler tarafından yola döşenen el yapımı patlayıcı infilak etti. Askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamada 7 asker yaralandı.

Hakkari Valiliği, Şemdinli-Yüksekova Karayolunun Beşbulak Köyü yakanlarında meydana gelen patlama ile ilgili yazılı açıklama yaptı. 7 askerin hafif şekilde yaralandığı belirtilen Valilik açıklaması şöyle:

"09.08.2016 günü saat:18.55 sıralarında İlimiz Şemdinli İlçesi istikametinden Van İli Başkale İlçesine gidecek olan askeri konvoyun emniyetini sağlamak maksadıyla İlimiz Şemdinli ve Yüksekova İlçeleri arasında Şemdinli 34'ncü Hudut Tugay Komutanlığı görevlilerimizce yolda icra edilen Mayın/EYP araması esnasında, Şemdinli–Yüksekova Karayolunun Beşbulak Köyü mevkiinde bölücü terör örgütü mensuplarınca daha önceden yola döşenen Mayın/EYP, askeri aracın geçişi esnasında patlatılmıştır. Patlama esnasında zırhlı araçta bulunan 7 (yedi) askeri personelimiz hafif şekilde yaralanmıştır. Yaralı personellerimiz Yüksekova Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alınmış olup; bölgede geniş çaplı operasyon başlatılmıştır. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir."

Şehit ateşi Çorum'a düştü

Yusuf ÇINAR/İSKİLİP(Çorum), (DHA) - DİYARBAKIR'ın Kulp İlçesi'nde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan uzman çavuş 26 yaşındaki Kadir Karaman'ın Çorum'un İskili İlçesi'ndeki baba evine ateş düştü. Eşi 4 aylık hamile olan şehit Karaman'ın bacanağı jandarma Uzman Çavuş Nuh Özdemir'in de geçen Ocak ayında Sur'da şehit olduğu belirtildi.

Diyarbakır'ın Kulp İlçesi'ne bağlı Demirli köyü kırsalında terör örgütü PKK mensuplarıyla çıkan çatışmada şehit olan 2 askerden biri olan uzman çavuş Kadir Karaman'ın Çorum'un İskili İlçesi'nde yaşayan ailesine acı haber ulaştı. Yetkililerden, oğullarının şehit olduğu haberini alan 55 yaşındaki baba Nazif ile 50 yaşındaki Ayşe Karaman gözyaşlarına boğuldu. Sağlık ekipleri evin önünde hazır beklerken, acı haberi alan yakınları ve komşuları Türk bayraklarıyla donatılan şehit evine akın etti.

Ailenin iki çocuğundan biri olan şehit Karaman'ın 2 yıl önce evlendiği eşi Serap Karaman'ın da 4 aylık hamile olduğu belirtildi.

BACANAĞI DA GEÇEN OCAK AYINDA ŞEHİT OLDU

Şehit Uzman Çavuş Karaman'ın bacanağı Jandarma Uzman Çavuş Nuh Özdemir'in de geçen Ocak ayında Diyarbakır'ın Sur İlçesi'ndeki çatışmada şehit olduğu öğrenildi. 7 ay içinde iki şehit veren aile büyük acı yaşadı.

dha