KONYA'da Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında hakkında gözaltı ve yakalama kararı çıkartılan 77 kişiden gözaltına alınan 29 şüpheli adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 26'sı çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, 3 şüpheli de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Konya'da geçen mayıs ayında Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Konya Barosu avukatlarından Memduh Oğuz'un gözaltına alınmasıyla bilgisayarında yapılan incelemede 400 işadamının isminin kayıtlı olduğu bir belge ele geçirildi. Belgeden yola çıkan Konya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri araştırma başlatırken, iş adamlarıyla görüşerek Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın Konya'daki örgüt şemasını açığa çıkardı.

Bu araştırma devam ederken Konya Cumhuriyet Başsavcılığı da 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında polisin de edindiği bilgiler doğrultusunda örgüt üyesi olduğu ileri sürülen 77 kişi hakkında gözaltı ve yakalama kararı çıkartıldı. Operasyon kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan 77 kişiden 29'u gözaltına alındı.

CEMAAT KURUMLARINDA EĞİTİM ALDIK, ŞİMDİ EĞİTİM VERİYORUZ

Polisteki işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 26'sı çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, 3 şüpheli de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Şüplelilerin telefonlarına kurdukları 'bylock' programı üzerinden gizlice haberleştikleri öğrenildi. Çoğunluğu cemaat okullarında ve dershanelerinde öğretmen veya evlerinde abilik yapan şüphelilerin cemaat ile işbirliği içinde oldukları, kendilerinin de cemaat evleri ve okullarında büyüdükleri ve şimdi ise başka çocuklara aynı yöntemlerle eğitim verdikleri yönünde ifade verdikleri öğrenildi. Firarda olan 48 kişinin ise yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

DHA