KONYA merkezli 8 ilde Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik yapılan operasyonda 1'i yarbay, 54'ü üsteğmen 55 pilot hakkında gözaltı kararı alındı. Pilotların gözaltına alınması için operasyona devam ediliyor.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Konya'da bulunan 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'na bugüne kadar 4 kez operasyon düzenlendi. Operasyonlarda gözaltına alınan pilotlardan, itirafçı olanlar ifadelerinde, örgütün yapılanmasını anlattı. Bunun üzerine de örgütün Hava Kuvvetleri yapılanmasına yönelik, 7'si daha önce ihraç olan 1'i yarbay, 54'ü üsteğmen olmak üzere 55 pilot hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

Konya'da 5, Ankara'da 18, İzmir'de 16, İstanbul'da 5, Kayseri'de 3, Eskişehir'de 3, Balıkesir'de 4 ve Adana'da 1 pilotun gözaltına alınması için bugün sabah eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Gözaltına alınan pilotların, örgüt tarafından ortaokul döneminden itibaren özel olarak yetiştirildiği ileri sürüldü. Örgüte tam itaat etmeyen pilotların, ceza olarak örgüte verdikleri himmet paralarının artırıldığı, halen itaat etmeye devam etmezlerse de çeşitli nedenlerde ordudan atıldığı iddia edildi. Diğer illerde gözaltına alınan pilotların Konya Emniyet Müdürlüğü'ne getirilerek sorgulanacağı öğrenildi.

3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'na daha önce yapılan 4 operasyonda aralarında pilotlarında bulunduğu 70 asker tutuklandı.

DHA