Olay, geçen Salı günü saat 19.20 sıralarında Çiğli 8790/1 Sokak'ta meydana geldi. Hatay’dan İzmir’e gelen Mehmet Ceyhan, boşanma aşamasında olduğu ve üvey babası Süleyman Demir ile öz annesi Ayşe Demir’in yanında yaşayan Gülden C. (26) ile sokak ortasında karşılaştı. Beraberinde getirdiği pompalı tüfeği peş peşe ateşledi. Gülden C. yaralanırken, kayınpeder ile kayınvalide olay yerinde hayatını kaybetti. Çiğli Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Gülden C.’nin tedavisi sürerken Süleyman Demir ve Ayşe Demir'in cenazeleri, toprağa verilmek üzere memleketleri Niğde’ye gönderildi.

TUTUKLANDI

Olaydan sonra otomobille kaçan Mehmet Ceyhan, polisin başlattığı çalışma kapsamında Uşak'ta yakalanarak, gözaltına alındı. Ceyhan'a yardım ettiği öne sürülen ve akrabası olduğu bildirilen E.E. isimli kadın da yakalandı. İkili polisteki sorgularının ardından sevk edildikleri adliyede nöbetçi mahkemece tutuklandı.

KOLUNDAN TUTUP GÖTÜRMEK İSTEMİŞ

Öte yandan, Mehmet Ceyhan ile kayınpederi Süleyman Demir arasında husumet olduğu ortaya çıktı. Mehmet Ceyhan'ın geçen yıl 12 Haziran günü kaçarak annesinin evine sığınan Gülden C.’yi, Hatay’dan İzmir’e gelip, zorla götürmek istediği, kolundan tutarak yerlerde sürüklediği, bu sırada Süleyman Demir’in Mehmet Ceyhan'ı tüfekle vurarak, yaraladığı ve bu suçtan 8 ay cezaevinde kaldığı öğrenildi.  Demir’in cezaevinden çıktığını öğrenen Mehmet Ceyhan'ın geçen Salı günü intikam amacıyla İzmir’e geldiği ve olayı gerçekleştirdiği belirlendi.

Yakınları, Gülden C.'nin evlendiği günden bu yana eşinden şiddet gördüğünü, çareyi 3 çocuğunu Hatay’da bırakarak, İzmir’e kaçmakta bulduğunu anlattı.