KASTAMONU/TOKAT (AA) - Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), Suriye'nin Afrin bölgesinde terör örgütlerine yönelik düzenlenen "Zeytin Dalı Harekatı"na destekler sürüyor.

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen programda, Mehmetçik'in zaferi için Fetih suresi okundu, dua edildi.

Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin, yaptığı konuşmada, Zeytin Dalı Harekatı'nın hem Türkiye hem de dünya tarihi açısından önemli bir harekat olduğunu vurguladı.

Mehmetçik'e dua etmek için toplandıklarını belirten Pişkin, "Mehmetçiğimiz, ecdadına layık şekilde, daha önce Fırat Kalkanı Harekatı'nda, Çanakkale'de, Galiçya'da, Kore'de ve Kıbrıs'ta olduğu gibi inşallah Afrin'den de zaferle dönecek ve ecdadına yakışanı yapacak. Bütün duamız ve temennimiz bunun için. Bizler bugün burada, bu harekata olan desteğimizi haykırmak, Türk Silahlı Kuvvetleri'mizin, devletimizin ve hükümetimizin bu kararlı ve dik duruşunun karşısında, manevi olarak yanlarında olduğumuzu belirtmek için toplanmış bulunuyoruz." dedi.

Konuşmanın ardından, Tosya Müftüsü Eyüp Demir tarafından Mehmetçik için dua edildi.

- Tokat

Tokat'ta Gençlik Merkezi üyesi 30 genç, Zeytin Dalı Harekatı'na katılan askerler için Türk Kızılayı'na kan bağışında bulundu.

Gençlik Merkezi Müdürü Kazım Elmas, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Türk Kızılayı kan bağışı otobüsüne gelen gençler adına yaptığı açıklamada, Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık'ın bir süre önce kış aylarında kan bağışının azaldığını belirterek kan bağışı çağrısında bulunduğunu anımsattı.

Tokat Gençlik Merkezi olarak kan bağışı çağrısına duyarsız kalmadıklarını belirten Elmas, "Biz de 'bir damla kan bir can' diyerek gençlerimize duyuru yapmıştık. Gençlerimiz yoğun bir ilgi gösterdiler. Burada kan vermek için bulunuyoruz. Ayrıca Afrin operasyonuna katılan kahramanlarımıza da bir ihtiyaç bulunulması durumunda Kızılay'ın kan stoklarının dolu olması gerektiğini düşünüyoruz. Bir nebze katkı sağlayabileceksek ne mutlu bizlere. Allah ordumuzun yar ve yarımcısı olsun. Ciddi bir katılım var bu da bizleri mutlu etti." dedi.

- Traktörü ile harekata katılmak istiyor

Tokat'ın Yeşilyurt ilçesinde 70 yaşındaki Ömer Hırdurmaz, Türk bayrağı astığı traktörü ile "Zeytin Dalı Harekatı"na katılmak istediğini söyledi.

Hırdurmaz, "Sayın Genelkurmay Başkanım. İsmim Mustafa oğlu Ömer Hırdurmaz, Tokat'ın Yeşilyurt ilçesindenim ve 70 yaşındayım. Bu yapılan operasyonda ben de varım traktörüm de var. Canla başla askerime, polisime hepsine destek amaçlıyım." ifadelerine yer verdiği dilekçesini posta yoluyla Genel Kurmay Başkanlığına gönderdi.

Hırdurmaz, gazetecilere, 1964 model traktörü ile Zeytin Dalı Harekatı'nda görev almak istediğini belirtti.

Harekata katılan Mehmetçik için dua ettiğini söyleyen Hırdurmaz, "Türkiye he zaman mazlumların yanında. İnşallah bu harekat başarı ile sonuçlanacak. Askerlerimizin Allah yardımcıları olsun. Bütün Türkiye dua ediyor." dedi.