ANKARA (AA) - HALİL İBRAHİM AVŞAR - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde ay-yıldızlı formasını giyerek ailesiyle birlikte sokağa çıkan milli karateci Vildan Güvercin, "Bu kanlı formam madalyalarımdan daha fazlasını ifade ediyor. Çünkü bu kanlar vatan, millet için dökülen kanlar." dedi.

Genelkurmay Başkanlığı önünde ailesiyle darbeye karşı canı pahasına direnen milli karateci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, o gece yaşananların hala hafızasında canlılığını koruduğunu söyledi.

Uyumakta hala zorluk çektiğine işaret eden Vildan, "Helikopter sesi duyduğumuz zaman o anı tekrar tekrar yaşıyoruz. Televizyonumuzda sürekli haber kanalları açık. Sürekli haberleri izlediğimiz için de canlılığını koruyor. Hala kabuslar görüyorum. Sıçrayarak uyanıyorum. Sürekli vurulduğumu görüyorum." ifadelerini kullandı.

Vildan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine 15 Temmuz'da sokağa çıktıklarını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şehit olmak için sokağa çıkmıştık. İlk başta yaralanmadığımı gördüğüm zaman adeta kahrolmuştum. 'Nasıl yaralanmam, ufak da olsa bir işaretim olsaydı' diye düşünüyordum. Yaramı iki gün sonra fark ettim. Mutluluktan gözlerim doldu, ağlayacaktım hatta. Bu benim için çok büyük bir gurur. Çünkü boş bir şey için yapılan bir iş değil bu. O gece vatan, millet için, bayrak sevgisi için sokağa çıktık."

Darbe girişiminde milli formasına kan bulaştığını hatırlatan 20 yaşındaki Vildan, "Milli sporcu olduğum için madalyalarımı hala saklıyorum. Bu kanlı formam madalyalarımdan daha fazlasını ifade ediyor. Çünkü bu kanlar vatan, millet için dökülen kanlar. O yüzden çok büyük bir şeyi sembol ediyor. Tabii ki kanlı formamı ömrümün sonuna kadar saklamayı düşünüyorum. Hatta rabbim nasip ederse Cumhurbaşkanımıza imzalatıp pano şeklinde odama asmayı düşünüyorum." diye konuştu.

Milli sporcu, hain darbe girişiminden sonra hayatında yaşanan değişikliklerle ilgili ise şunları söyledi:

"Özellikle arkadaş çevrem değişti. Çünkü ben o gece anladım ki; vatanını, milletini sevmeyen bir insanın bana ne gibi bir faydası olabilir. O yüzden de arkadaş çevremi dahi değiştirdim. Ailemizle aramızda sevgi bağı daha da güçlendi. Aynı zamanda gazilerimizle oturup sohbet etmekten çok büyük keyif alıyoruz. Onlarla konuşurken beni gerçekten anladıklarını hissediyorum."

- Polis olmak istiyor

FETÖ'nün darbe girişimine karşı direnenler arasında yer alan Vildan Güvercin, polis olmayı istediğini dile getirdi.

15 Temmuz gecesi vatanını, milletini ne kadar çok sevdiğini anladığının altını çizen Vildan, "Gerektiği zaman vatanım için canımı ortaya koyabileceğimi, gözümü kırpmadan canımı verebileceğimi hissettim. Lise döneminden itibaren polis olmayı istiyordum. Ama bir dönem kadın için beden eğitimi öğretmenliğinin daha uygun bir meslek olduğunu düşündüm. Ama o gece yaşadıklarımdan sonra polislik mesleğine daha çok yatkın olduğumu düşünüyorum." şeklinde görüşlerini belirtti.

- "İnşallah, rabbim o geceyi tekrar yaşatmaz"

Vildan'ın annesi Gülay Güvercin ise o gece hiç korku duymadan sokağa çıktıklarını vurgulayarak, "Biz varız ve buradayız demek için canımızı mermilere siper ettik. İnşallah, rabbim bir daha o geceyi bize, vatanımıza nasip etmez" dedi.

Bacağında hala şarapnel parçası taşıyan Gülay Güvercin, o gece yaşananların gözlerinin önünden hiç gitmediğini belirterek, şunları kaydetti:

"Bir ömür boyu taşımayı istiyorum ancak şarapnel parçası olduğu için MR'a giremiyorum. Sanırım aldıracağım. Biz o geceyi atlatmadık, atlatmak da istemiyoruz. Çünkü vatanımıza yapılan çok büyük bir ihanet bu. Kesinlikle o geceyi unutmak istemiyoruz. O gece ilk mermi atılmaya başladığında gözümüzün önünde insanlar şehit düştü. Biz oradan sağ çıktık. Şehitlerimiz, hiç gözümüzün önünden gitmiyor."

- "Milletimiz uyanık olsun"

Başına ve kalçalarına şarapnel parçaları isabet eden baba İsmail Güvercin de darbe girişiminin tekrar yaşanması durumunda yine gözünü kırpmadan sokağa çıkacağını söyledi.

Sol kaşının üzerinde şarapnel parçası bulunan kahraman baba, "Bir sağlık durumu problemi olmazsa taşıyacağım. Elim her zaman oraya gidiyor. Hissediyorum çünkü." ifadelerini kullandı. İsmail Güvercin, şu değerlendirmede bulundu:

"O geceyi hepimiz millet olarak yaşadık. Allah bir daha böyle bir şeyi yaşatmasın. İnşallah, o gece görevimizi yapmışızdır. Bir daha da böyle bir şey olursa milletimiz uyanık olsun. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diliyoruz. Allah sabırlar ihsan eylesin. İnşallah, şehitliği Cenabıhak bize de nasip eder."