İSTANBUL (AA) - Avcılar'da Suriyeli Abdülhadi A'yı kaçırarak ailesinden 50 bin dolar fidye istediği iddiasıyla gözaltına alınan 4 kişi, adliyeye sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, Fatih'te bir lokantada çalışan Suriyeli Abdülhadi A. (21) sosyal medya üzerinden Filistinli kadın S.M. (27) ile tanıştı. Abdülhadi A. 27 Ekim'de iş yerinden izin alarak kız arkadaşı S.M. ile Avcılar'da buluşmaya gitti.

Abdülhadi A'nın Suriye'de yaşayan annesini 28 Ekim'de arayan kişiler, oğlunun ellerinde rehin olarak tutulduğunu, 50 bin dolar fidye karşılığında serbest bırakılacağını söyledi.

Abdülhadi A'nın annesi durumu lokanta sahibi Muhammet Mümin Alama'ya anlatarak, polise şikayette bulunmasını istedi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği Rehine Kurtarma ve Müzakere Timi, konuya ilişkin çalışma başlattı.

Ekiplerin çalışma başlattığı sırada Abdülhadi A'nın İstanbul'da yaşayan arayan akrabası A.T. (25) Suriye'deki anneyi arayarak, fidyecilerle görüştüğünü, fidyeyi 10 bin dolara indirdiğini söylemesi üzerine polis çalışmasını bu yöne yoğunlaştırdı.

Avcılar'da A.T'yi gözaltına alan polis, ifadesinde Abdülhadi A'yı arkadaşları ile kaçırdığını itiraf etti. Avcılar Yeşilkent Mahallesi Balıkyolu Caddesi'ndeki bir bodrum kata düzenlenen operasyonda Filistinli kadın S.M. ile Suriyeli A.M. (19) ve B.C. (23) yakalanırken, Abdülhadi A. kurtarıldı.

Şüphelilerden Filistinli kadın S.M'nin sosyal medya üzerinden Abdülhadi A'ya bilerek arkadaşlık teklifinde bulunduğu ortaya çıktı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, adliyeye sevk edildi.