Kimsenin yaralanmadığı olayın ardından sınır birlikleri, havan mermisinin ateşlendiği bölgeyi obüs ve roketatarlarla ateş altına aldı.

Azez'in IŞİD denetimindeki bölgeden öğleden sonra ateşlenen bir havan mermisi, sınırı aşarak Elbeyli'nin Alahan Köyü yakınlarındaki boş araziye düştü. Bölgedeki elektrik tellerinin kopmasına yol açan merminin düştüğü bölgede çukur oluştu. Güvenlik güçleri inceleme yaptığı bölgede bulunan mermiye ait parçalara incelemek üzere el koyarken, sınır birlikleri havan mermisinin ateşlendiği bölgedeki IŞİD mevzilerini Fırtına obüsleri ve çok namlulu roketatar bataryasıyla ateş altına aldı.

2 MERMİ DAHA DÜŞTÜ

Kilis'in Ebeyli İlçesi'nin Alahan Köyü yakınlarına, saat 16.00 sıralarında Suriye tarafından ateşlenen 2 havan mermisi daha düştü. Öğle saatlerinde düşen merminin bulunduğu bölgede boş araziye düşen 2 mermiye ait parçalar güvenlik güçlerince inceleme sonrası toplanarak İl Jandarma Komutanlığı'na götürüldü. Yaşanan bu gelişme sonrası sınır birlikleri, havan mermilerinin atıldığı IŞİD denetimindeki bölgeyi ateş altına aldı.

MUHALİFLERLE ÇATIŞAN IŞİD'E KARADAN VE HAVADAN MÜDAHALE

Kilis'in Elbeyli İlçesi'nin karşısında bulunan Suriye köylerinde IŞİD ile muhalif grupların oluşturduğu Fetih Ordusu arasında çatışmalar aralıklarla devam ediyor. Sık sık silah ve patlama seslerinin duyulduğu Suriye tarafındaki IŞİD mevzileri ise sınırda konuşlu birlikler tarafından Fırtına obüsleri ve Sakarya isimli çok namlulu roketatar bataryalarıyla ateş altına alınıyor. Karadan yapılan müdahalenin yanı sıra havadan da koalisyon ülkelerinin savaş uçakları IŞİD'e ait bölgeleri bombalıyor. Karadan ve havadan yapılan bombardımanda hedef alınan IŞİD mevzilerinden yükselen dumanlar, güvenlik önlemlerinin en üst düzeye çıkarıldığı Türkiye sınırından da görülüyor.

dha