br />İskelenin üzerinde bulunan ve emniyet kemerleri bulunmayan işçiler Ercan Özkaya (40), Zihni Bayburt (58) ve Arif Gül (48) hayatını kaybetti. Kaza sonrasında aynı yerde çalışan işçiler, arkadaşlarının önlem alınmaması nedeniyle ihmal kurbanı olduğunu iddia etti.

Bugün sabah saatlerinde işçiler, Yeşilova 6213 sokak 11 numaradaki apartmanın dış cephe onarımı ve boyaması için çalışmaya başladı. 10 katlı apartmanın, en üst bölümünde çalışmalarını sürdüren işçileri taşıyan demir iskele, ağırlığa dayanamayınca çöktü.

3 İŞÇİ OLAY YERİNDE CAN VERDİ

İskelenin üzerinde bulunan işçiler Ercan Özkaya, Zihni Bayburt ve Arif Gül, beton zemine düştü. İlk müdahaleyi yapan diğer iskeledeki işçiler, sağlık ekiplerinden yardım istedi. Kaza yerine gelen ekiplerin, müdahalesinde 3 işçinin hayatını kaybettiği belirlendi. Nöbetçi savcının incelemesinden sonra işçilerin cesetleri Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. İşçilerden Ercan Özkaya'nın henüz 1.5 yaşında çocuğunun bulunduğu ve kalbi delik olduğu için tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

İŞÇİLERDEN İHMAL İDDİASI

Aynı apartmanda kurulu bulunan ikinci iskelede çalışmalarını sürdüren işçiler ise arkadaşlarının ihmale kurban gittiklerini söyledi. Sorumlunun yüklenici firma olduğunu iddia eden işçilerden Mehmet Kutsi Turgut, "O arkadaşlarımız 15 gündür çalışıyordu. Bizim de 1 hafta olmuştu. Üç gündür iskele yamuk duruyordu. Sürekli firmayı uyardık düzeltmediler. İskelede ağırlığa dayanamayınca, bağlı bulunduğu bölümün kırılması, halatın kopması üzerine arkadaşlarımız hayatlarını kaybetti. Ölen arkadaşlarımızda emniyet kemeri de yoktu. Hiçbir önlem alınmadan bizlere ve onları çalıştırdılar" dedi.

DHA