HSYK 3. Dairesi, FETÖ'nün "hava kuvvetleri imamı" olduğu ileri sürülen Adil Öksüz'ü serbest bırakan hakimler Köksal Çelik ve Çetin Sönmez hakkında soruşturma izni verdi. Öksüz'ün ifadesini alan Savcı Cihan Ergün hakkında da "basın yayın organlarında yaptığı konuşmalar nedeniyle" soruşturma izni verildi.

TUTUKLANAN DOÇENT, ÖKSÜZ'ÜN KARDEŞİ ÇIKTI

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Ankara'daki Akıncı Üssü'nde gözaltına alındıktan sonra salıverilen FETÖ'nün "hava kuvvetleri imamı" olduğu ileri sürülen Adil Öksüz'ün, tutuklanan Karabük Üniversitesi (KBÜ) Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Öksüz'ün kardeşi olduğu ortaya çıktı.

ÖNCE AÇIĞA ALINDI, ARDINDAN TUTUKLANDI

Edinilen bilgiye göre, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından 16 Temmuz sabahı Ankara'daki Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığında yakalanan ve getirildiği Ankara Batı Adliyesinden adli kontrol şartıyla salıverilen, ancak itiraz üzerine yeniden yakalanması için çalışma başlatılan Öksüz'ün 44 yaşındaki kardeşi Ahmet Öksüz, 19 Temmuz'da görevli olduğu Karabük Üniversite Rektörlüğü tarafından açığa alındı. Yapılan inceleme sonrası Adil Öksüz'ün kardeşi olduğu tespit edilen Ahmet Öksüz'ün, Karabük Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 30 Temmuz'da gözaltına alındığı, 3 Ağustos'ta ise çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı öğrenildi.

TÜM DELİLLERİ YOK ETMİŞ

Öte yandan, Öksüz'ün evine yapılan aramalarda, sadece kriptolu bir telefon ile tüm belleği silinmiş bir laptop ele geçirilmiş. Ahmet Öksüz'ün eşinin ise kentte polis ve bazı üst düzey yönetici eşleri ile ev toplantıları yaptığı öğrenildi.