HAKKARİ'nin Irak sınırı kesiminde hava destekli operasyonda uçaklar ve taarruz helikopterlerinin PKK hedeflerini vurması sonucu 20'den fazla terörist öldü, çıkan çatışmalarda 1 asker şehit oldu, 6 asker de yaralandı.

Hakkari merkeze bağlı Oğul, Şine Dağı ve Çukurca ilçesine bağlı Kazan vadisinde terör örgütü PKK'ya yönelik hava destekli operasyon başlatıldı. Çukurca'nın Uzundere, Perinçek, Seni Tepe, Kala Tepe ve Dağbaşı bölgelerinde gece yoğunlaşan operasyonda teröristlerle yer yer sıcak temas sağlandı. Teröristlerin açtığı ilk ateşle 1 asker şehit olurken, 6 asker yaralandı.

Çatışma bölgelerine Sikorsky helikopterlerle özel takviye ekipler indirilirken, taarruz helikopterleri de teröristlerin kaçış noktalarını ateş altına aldı. Savaş uçakları da belirlenen iki hedefi vurdu.

Hakkari Valiliği yetkilileri, hava destekli operasyonda ilk belirlemelere göre 20'den fazla PKK'lı teröristin ölü ele geçirildiğini bildirdi.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Hakkari Valiliği, 1 askerin şehit olduğu, 6 askerin yaralandığı çatışmalarla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, 20 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiği belirtilerek şöyle denildi:

"İlimiz Çukurca İlçesi Çağlayan Köyü Seni Tepe ve Kale Tepe bölgesinde 2'nci Komando Tugay Komutanlığı görevlilerimizce 02.09.2016 günü saat 05.35 sıralarında devam eden operasyon kapsamında bölücü terör örgütü mensuplarınca ağır silahlar ile saldırıda bulunulmuş, güvenlik güçlerimizin saldırıya anında karşılık verilmesiyle çatışma çıkmıştır. Çıkan çatışma neticesinde Hakkâri Devlet Hastanesine kaldırılan yaralı 1(bir) askeri personelimiz yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuş, 6(altı) askeri personelimiz ise yaralanmıştır. Yaralı askeri personellerimiz helikopter ile Hakkâri Devlet Hastanesine sevk edilerek tedavilerine başlanılmış olup, yaralı askeri personellerimizin hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine ve Türk Silahlı Kuvvetlerine başsağlığı ve sabırlar, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyoruz. Aziz milletimizin başı sağolsun. Bölgeye taarruz helikopterleri sevk edilerek yakın hava desteği sağlanmış bölge ateş altına alınmıştır. 20(yirmi) bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiş, çok sayıda bölücü terör örgütü mensubu da yaralanmıştır. Geniş çaplı operasyonlar sürdürülmekte olup, konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir."

DHA