FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Ankara'daki Akıncı Üssü'nde gözaltına alındıktan sonra Ankara Batı 2. Sulh Ceza Hakimi Köksal Çelik'in serbest bıraktığı FETÖ'nün "hava kuvvetleri imamı" olduğu ileri sürülen Adil Öksüz'ün ifade sorgu zaptı ortaya çıktı.

Öksüz, Hakim Çelik'e verdiği ifadesinde savcılıkta verdiği ifadeyi tekrar ederek, ekleyeceği bir husus bulunmadığını bildirdi.

Hakim Çelik, "Silahlı terör örgütü kurma veya yönetme, anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme suçunun beraberinde başka suç işleme, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme suçundan" mahkemeye sevk edilen Öksüz hakkında serbest bırakılma kararı verdi.

"Mevcut somut delil var ise de..."
HSYK Teftiş Kurulu Başkanlığının raporu doğrultusunda görevden alınan Çelik'in Öksüz'e ilişkin kararı dikkati çekti.

Çelik, Öksüz üzerine atılı suçlara ilişkin somut deliller bulunduğunun altını çizerek, "Mevcut somut delil var ise de sabit ikametgah sahibi oluşu, kaçma ve delilleri karartma ihtimalinin olmayışı, suç vasfının değişme ihtimali ile dosya kapsamı nazara alınarak, Cumhuriyet Başsavcılığının tutuklama talebinin reddi ile tutuksuz yargılanmak üzere başka suçtan tutuklu veya hükümlü değilse serbest bırakılmasına" şeklinde karar verdi.