Günün önemli gelişmelerini sizler için derledik.

AFAD: "İzmir depreminde 91 vatandaşımız hayatını kaybetti
AFAD: "SAKOM’dan alınan bilgilere göre 91 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Yaralanan 994 vatandaşımızdan 839’u taburcu edilmiş olup, 155 vatandaşımızın tedavisi devam etmektedir. İzmir’de arama ve kurtarma çalışmaları yürütülen 17 binadan 12’sinde çalışmalar tamamlanmış olup 5 binada çalışmalara devam edilmektedir. "
...


Çadırlarda kalan depremzedeler, soğuk havada ateş yakarak ısınmaya çalışıyor
İzmir’deki deprem sonrası evlerine giremeyip çadırlarda kalan vatandaşlar, gece saatlerinde 10 derecenin altına düşen hava sıcaklığına karşı çadırlarının önünde ateş yakarak ısınmaya çalışıyor.


İdil’i çıkartan kahraman itfaiye erleri o unutulmaz anları anlattı
İzmir’de meydana gelen 6,6 şiddetindeki depremden 58 saat sonra sağ çıkarılan 14 yaşındaki İdil Şirin’in enkaz altında kardeşi ile yan yana olduğu uzun bir süre kardeşinden ses aldığı ve daha sonra yanında öldüğü ortaya çıktı.

...
Azerbaycan, Ermenistan’a ait askeri konvoyu imha etti
Azerbaycan ordusu, işgalci Ermenistan güçlerini imha etmeye devam ediyor. Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, yerel saatle 17.00’de Hocavend yönünde hareket eden Ermenistan ait askeri konvoyun havadan ve karadan nokta atışıyla vurularak imha edildiği belirtildi.
....

Ticaret Bakanı Pekcan, “Ekim ayı ihracatımız 17 milyar 333 milyon dolar oldu”
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Ekim ihracatımız geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5,6, 17 milyar 333 milyon dolar milyon dolar oldu" dedi.

...
5. ve 9. sınıflar yüzyüze eğitime başladı İstanbul’da trafik yoğunluğu arttı
Normalleşme adımları kapsamında kademeli olarak yüzyüze eğitime başlanıyor. Öncelikle okul öncesi ve 1. sınıflar, sonrasında ise 2, 3, 4, 8. ve 12. sınıflar için yüz yüze eğitim başlatılmıştı.