br />Genelkurmay Başkanlığı'ndan bu sabah yapılan açıklamada dün saat 17.45 sıralarında Hakkari'nin Çukurca İlçesi Taşbaşı Köyü bölgesinde, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan 3 askerin daha şehit olduğu belirtildi. Açıklamada böylece şehit sayısının 8'e yükseldiği kaydedilirken, şöyle devam edildi:

 

"İlk anda irtibat kurulamayan bir silah arkadaşımız yaralı olarak bulunmuş, ayrıca çatışmaların devamında 19 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Bölgedeki söz konusu çatışmada yaralanan toplam 25 kahraman silah arkadaşımızın hastanede tedavilerine devam edilmektedir. Müteakiben bölgede icra edilen hava destekli operasyonda, 8 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz."

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ

Hakkari-Çukurca Karayolunda PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan askerler için Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'da tören yapılacak. Törenin ardından şehit cenazeleri memleketlerine uğurlanacak.

Törenlerin ardından 25 yaşındaki Şehit Jandarma Teğmen Selim Coşkun Adana Kozan, 28 yaşındaki Jandarma Astsubay Kıdemlı Çavuş İbrahim Betin Afyonkarahiser Sandıklı, 25 yaşındaki Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Tünel İstanbul, 23 yaşındaki Şehit Uzman Çavuş Hüsnü Erkut Tokat Erbaa, 25 yaşındaki Şehit Jandarma Uzman Çavuş Sercan Özkul Balıkesir Gönen, 23 yaşındaki Şehit Jandarma Uzman Çavuş Hasan Keleş Sakarya Karasu, 23 yaşındaki Jandarma Astsubay Çavuş Bekir Eren Deniz Çorum ve 25 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Samat Aktaş Bursa Kemalpaşa'ya uğurlanacak.

dha