FIRAT Kalkanı harekatında şehit olan Yüzbaşı Alper Kocaman, memleketi Ankara'da gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Suriye'de devam eden Fırat Kalkanı harekatında görev yapan Türk birliğine, DEAŞ tarafından yapılan havan saldırısında ağır yaralanan 3 askerden biri olan ve kaldırıldığı hastanede şehit düşen İstihkam Yüzbaşı Alper Kocaman'ın cenazesi bugün Gaziantep'ten Ankara'ya getirildi. Evli ve 3 yaşında bir erkek çocuk babası olan şehit Alper Kocaman için Ankara'daki Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Abidin Ünal, Kara Kuvvetleri Komutanı Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile şehidin yakınları katıldı.

ŞEHİT BABASINI ORGENERAL AKAR TESELLİ ETTİ

Şehidin babası Osman Kocaman'ı tören boyunca Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar teselli ederken, ayakta durmakta güçlük çeken annesi Muzaffer Kocaman, tekerlekli sandalyeyle töreni izledi. Şehidin 3 yaşındaki oğlu Ata Kocaman ise ne olduğundan habersiz tören boyunca annesinin kucağına gitmek için ağladı.

Şehit Yüzbaşı Alper Kocaman'ın naaşı, toprağa verilmek üzere Cebeci Askeri Şehitliği'ne götürüldü.

DHA