TSK'dan yapılan açıklamada, "Suriye rejim güçlerince gerçekleştirildiği değerlendirilen hava saldırısında, 3 kahraman silah arkadaşımız şehit oldu" denildi. Saldırıda biri ağır olmak üzere 10 asker de yaralandı. Hava saldırısında yaralanan ÖSO mensubunun olmaması, saldırının hedefinin doğrudan Türk askerleri olduğu yönünde değerlendiriliyor.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan son dakika açıklaması şöyle:

"Fırat Kalkanı Harekatı'nda yürütülen operasyonlar kapsamında, 24 Kasım 2016 saat 03:30 sularında, Suriye rejim güçlerince gerçekleştirildiği değerlendirilen hava saldırısında, üç kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, biri ağır olmak üzere 10 kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır. Yaralı personel tedavilerinin yapılması maksadıyla süratle bölgeden tahliye edilmiştir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milleti'ne başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Hava saldırısında yaralanan ÖSO mensubunun olmaması, saldırının hedefinin doğrudan Türk askerleri olduğu yönünde değerlendiriliyor.

CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKAN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, Türk askerlerine yapılan saldırıyla ilgili olarak Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'dan bilgi aldı.

ŞEHİT CENAZELERİ GAZİANTEP'E GETİRİLDİ

Türk askerlerine yönelik düzenlenen hava saldırısında şehit olan askerler, otopsi işlemleri için Gaziantep Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Şehit askerlerin Adli Tıp Kurumu'ndaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından ailelerine teslim edileceği öğrenildi.

VALİ VE ÖZEL KUVVETLER KOMUTANI HASTANEDE

Kilis Devlet Hastanesi'nde yaralıları ziyaret eden Kilis Valisi İsmail Çataklı ve Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı ise hastane yetkililerinden bilgi aldı. Çevik Kuvvet polisi hastane ve çevresinde geniş güvenlik önlemi alırken, durumu ağır olan askerler Gaziantep'e sevk edildi.

TSK'DAN 14 HEDEFE HAVA HAREKATI

Öte yandan Türk Silahlı Kuvvetlerince, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Suriye'nin kuzeyindeki El Bab, Kabbasin, Bzagah ve Arimah bölgelerinde bulunan terör örgütü DEAŞ'a ait 14 hedefe yönelik hava harekatı gerçekleştirildi, bir karargah binası ve 7 savunma mevzisi imha edildi.