Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik devam eden Fırat Kalkanı Harekatı'nda, terör örgütü DEAŞ'a ait 50 ve terör örgütü, PKK/PYD'ye ait 15 hedef vuruldu.

Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan bilgilendirmeye göre, Suriye'nin kuzeyindeki DEAŞ başta olmak üzere, terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek için 24 Ağustos'ta başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı 67. gününde devam ediyor.

Harekat kapsamında, gelişmelere yönelik gerekli emniyet tedbirleri alınarak, Mare ve Rai'de keşif, gözetleme, hedef tespiti, ele geçirilen bölgelerde oluşturulan savunma tedbirlerini geliştirme, çıkabilecek fırsat hedeflerini etkisiz hale getirme ve kontrol altına alma faaliyetlerine devam edildi. Çatışmalarda dün 3 muhalif şehit düştü, 4 muhalif yaralandı, destek sağlayan TSK unsurlarında ise zayiat ve hasar meydana gelmedi.

Muhalif unsurlarca, harekatın başlangıcından bu yana 164 meskun mahalde, yaklaşık bin 305 kilometrekarelik alanda sağlanan kontrol durumu sürüyor.

Harekat kapsamında belirlenen terör örgütü DEAŞ'a ait 50 ve terör örgütü PYD/PKK'ya ait 15 hedefe ateş destek vasıtalarıyla atış yapıldı, örgüt mensupları baskı altına alındı ve ve manevra kabiliyetinden yoksun bırakıldı.

Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait uçaklar hava harekatı icra etmedi ancak ani çıkacak hedeflere yönelik olarak uçaklar yerde hazır bekletildi. Koalisyon güçleri tarafından da hava harekatı gerçekleştirilmedi.

Terör örgütü DEAŞ'ten temizlenen bölgelerde, muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit edilerek, 1 mayın ve 5 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak imha edildi. Böylece, harekatın başından bugüne kadar çoğu tuzaklanmış 33 mayın ve bin 367 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak etkisiz hale getirildi.

AA