Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele ekiplerince yürütülen çalışmalar sonucu, tutuklu ve firari örgüt mensuplarına yardım amacıyla, bu örgüt üyelerinin aile fertlerine banka hesapları üzerinden para transferi yapıldığı tespit edildi.

Yardım organizasyonunun, tutuklu ve firari örgüt mensubunun daha önce faaliyet yürüttüğü kurumların mensuplarınca sürdürüldüğü, gönderilen paranın ulaşıp ulaşmadığının bu kişilerce belli aralıklarla kontrol edildiği belirlendi.

Parayı gönderen üçüncü bir kişi olduğu, bu kişinin para transferini başka biri üzerinden yapması yöntemiyle örgütün işlemleri karmaşık hale getirmeyi ve mensuplarının takipten kurtulmasını hedeflediği saptandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda başlatılan operasyonda, 23 zanlı 6 ay boyunca teknik takibe alındı. Teknik takip sonucunda şüphelilerin, birçok tutuklu yakınına para yardımı yaptığı, bunu yapabilmek için diğer örgüt mensuplarından para topladığı anlaşıldı.

Operasyon için harekete geçen polis, 6 ilde düzenlediği eş zamanlı operasyonda, aranan 23 kişiden 21'ini gözaltına aldı.

Soruşturma kapsamında 2 iş yerinde başlatılan aramalar devam ediyor.

Zanlıların üstlerinde, FETÖ/PDY'nin örgüt üyelerine verdiği 1 dolarlar ile yardım parası olarak hazırlanmış 3 ayrı zarftaki 5 bin lira ele geçirildi. 

Ayrıca zanlıların ev ve iş yerlerindeki aramalarda ele geçirilen, örgüte ait olduğu belirlenen yüklü miktarda para, şüphelilere ait sahte kimlik ve banka dekontlarına da el konuldu.