Fetullahçı Terör Örgütü'nü (FETÖ) darbe girişimi soruşturması kapsamında Ankara'da gözaltına alınan Eski Zonguldak Emniyet Müdürü Metin Seyfi Sazak'ın, darbe girişiminden bir gün önce geldiği Zonguldak'ta bir otelde kaydını yaptırmadan kaldığı, kalkışmanın başarısız olmasının ardından da ilden ayrıldığı belirlendi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, FETÖ darbe girişimine yönelik yürütülen soruşturma doğrultusunda, Zonguldak'ta 2010-2014 yıllarında İl Emniyet Müdürlüğü yapan ve daha sonra Emniyet Genel Müdürlüğünce emekli edilen Metin Seyfi Sazak'ın, darbe girişiminden bir gün önce kente gelerek bir otelde resmi kaydı yapılmadan misafir edildiği tespit edildi.

Otelden emniyete gönderilen kimlik bildirim raporunda da ismine yer verilmeyen Sazak'ın, darbe girişiminin olduğu gün kentte ziyaretlerde bulunduğunu belirleyen polis ekipleri soruşturmayı derinleştirdi.

Güvenlik güçleri, Sazak'ın daha önce özel kalem müdürlüğünü yapan Sadettin Tospatlıoğlu'nun da görev yaptığı Samsun'dan Zonguldak'a geldiği ve bazı kişilerle buluştuğuna yönelik bulgulara ulaştı.

- Öğle saatlerinde kentten ayrıldı

Darbe girişimimin olduğu gece otelden ayrılmayan Sazak'ın, ertesi sabah ise sözde balık tutma bahanesiyle dışarıya çıktığı ve bazı FETÖ şüphelileriyle görüşmeler yapmasının ardından öğle saatlerinde kentten ayrıldığı tespit edildi.

Sazak'ın, kalkışmanın başarılı olması durumunda darbeciler tarafından ilin sözde valisi olarak görevlendirileceği bilgisine ulaşıldı.

Zonguldak Sulh Ceza Hakimliğince "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya ve görevini engelleye teşebbüs etme" ve "Anayasal düzeni kaldırmaya teşebbüs etme" suçlarına yönelik haklarında verilen gözaltı kararı doğrultusunda Ankara'da yakalanan Sazak'ın emniyette sorgusunun sürdüğü, Tospatlıoğlu'nun ise arandığı öğrenildi.

Sazak'ın kimlik bildirimi yapmayan otele de idari para cezası uygulanacağı bildirildi.

AA