br />FETÖ/PDY operasyonları kapsamında gözaltına alınan işadamları Mustafa Çıkrıkçıoğlu, Nurettin Eroğlu ve Mustafa Şevki Kavurmacı serbest bırakıldı. Mustafa Çıkrıkçıoğlu ile Nurettin Eroğlu'nun emniyetteki sorgularının ardından savcılığın talimatıyla bırakıldığı, Kavurmacı'nın ise sağlık sorunları gerekçesiyle yine savcılık talimatıyla serbest bırakıldığı belirtildi. Gözaltındaki diğer iş adamlarının FETÖ/PDY yapılanmasına mali destek sağladıkları iddia ediliyor.

TİM: BÖYLE BİR DURUMA MARUZ KALMASINI DERİN ÜZÜNTÜ İLE KARŞILAMIŞTIK

Mustafa Çıkrıkçıoğlu'nun serbest kalmasıyla ilgili Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada,
"Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili Mustafa Çıkrıkçıoğlu'nun, birkaç saat süren polis sorgulamasının ardından herhangi bir takibata gerek olmadığı tespit edilerek serbest bırakılmasından ve adaletin tecelli etmesinden büyük memnuniyet duyuyoruz.

İş dünyamıza, sosyal hayatımıza ve Türkiye'nin ihracatına olağanüstü katma değerler getirmiş olan Mustafa Çıkrıkçıoğlu'nun böyle bir duruma maruz kalmasını derin üzüntü ile karşılamıştık. Başkanvekilimiz Mustafa Çıkrıkçıoğlu dün gece serbest bırakılmıştır ve görevlerinin başındadır. Çıkrıkçıoğlu, Türkiye ihracatına büyük emekleri geçmiş bir sanayicidir. Bundan sonra da çalışmalarına aynı şevkle devam edecektir. Bir çok ticaret heyetine başkanlık ederek ihracatımızın firma ve yeni pazarlar boyutunda çeşitlenmesinde payı olan Mustafa Çıkrıkçıoğlu'na aramıza yeniden hoşgeldin diyoruz" denildi.

dha