Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in avukatları ile örgütün sözde "Yargıtay imamı" olduğu öne sürülen Mehmet Rasim Kuseyri'nin de aralarında bulunduğu 52 avukat hakkında açılan davanın görülmesine devam edildi.

Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Cezaevi Kampüsü'ndeki mahkeme salonunda görülen duruşmada, savunma yapan tutuksuz sanıkHasan Yavuz Seydioğlu, üniversite öğrencilik yıllarından maddi imkansızlıklar nedeniyle cemaat evlerinde kaldığını, mezun olduktan sonra bütün irtibatını kopardığını söyledi.

Dava kapsamında tanık olarak beyanın alınması gerektiğini savunan Seydioğlu, örgüte ilişkin hazırlık aşamasında bildiklerini anlattığını, söz konusu yapıyla hiçbir ilişkisinin bulunmadığını öne sürdü.

Hakimlik sınavının yazılı bölümünü kazandığını, mülakat aşamasında elendiğini belirten Seydioğlu, "Eğer iddia edildiği gibi bu yapından biri olsaydım, soruların çalındığı, onlardan olan herkesin kadrolara alındığı bir dönem ben de hakim olurdum ancak başarılı olmama rağmen mülakatta elendim." ifadesini kullandı.

Bir arkadaşının yönlendirmesiyle KHK kapsamından kapatılan Hukuk ve Hayat Derneğinin etkinliklerine katıldığını anlatan Seydioğlu, "17/25 Aralık sürecinden önce her şey normaldi. Yalnız 17/25 Aralık yaklaşınca işler değişti. Dernektekiler 'Sen de hükümet aleyhinde paylaşımlar yap' dedi. Ben de bir hesap açarak hükümet lehine paylaşımlar yaptım. Bu paylaşımlardan sonra dernektekilerle tartıştık ve bir daha da oraya gitmedim." savunmasını yaptı.

KPSS davalarında sanıkları savunmuş

Tutuksuz sanık Kadir Kocala da uzun yıllar TSK bünyesinde astsubay olarak görev yaptığını, emekli olduktan sonra avukatlık yapmaya başladığını belirtti.

FETÖ üyesi olmadığını, bu yönde hakkında isnat edilen suçlamaları kanıtlayacak bir delilin bulunmadığını savunan Kocala, bazı kişilerin etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak için örgüt üyesi olduğuna ilişkin hakkında beyanda bulunduğunu iddia etti.

Örgütün kriptolu yazışma programı "ByLock"un kullanıcısı olmadığını, himmet adı altında kimseye para vermediğini öne süren Kocala, KPSS sorularının çalınmasına ilişkin devam eden soruşturmalarda yargılanan birkaç sanığın avukatlığını üstlendiğini söyledi.

Sanık Ahmet Yazıcı ve Mücahit Kozan'ın da savunmalarının ardından duruşmaya yarına kadar ara verildi.